Mindenmás

Szürreális: újra kigyulladt a szeméttelep Mindszenten!

Ismét kigyulladt a régi szeméttelep épülete Mindszenten, a helyszínre pár perce sietett ki két tűzoltóautó Hódmezővásárhelyről. Cikkünk megírásának perceiben a nádas és egy száraz füves terület ég, a legutóbbihoz képest annyi különbséggel, hogy ezúttal a szemétlerakó túloldalán szabadultak el a lángok.

Szabó Viktor fotói az egy héttel ezelőtti tűzesetről, amelynek kapcsán többszáz Szeged365 olvasó mozdult meg egy emberként (köszönjük):

Ha már témánál vagyunk, összegyűjtöttük a Szegedtől légvonalban 42 kilométerre lévő településen történteket, kronológiai sorrendbe állítva, az eddig megjelent Szeged365 cikkeken keresztül:

PONTOSAN EGY HETE SZABADULTAK EL ELŐSZÖR A LÁNGOK

Kereken egy hete, kedd délután – kicsivel a felgyői tűzeset megfékezését követően – kigyulladt a száraz fű Mindszent térségében. Tizenkét hektáron égett a száraz fű, a nádas és a cserjés terület, a helyszínre a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a szentesi, a kisteleki, a kunszentmártoni és a mezőtúri hivatásos, valamint a mártélyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik több oldalról támadva, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották több órán át a lángokat.

DÖBBENETES FOTÓKON A PUSZTÍTÁS, AMIT A LÁNGOK VÉGEZTEK

Szerda reggel 9 környékén kaptunk 10-12 üzenetet a környéken lakó Szeged365 olvasóktól, a tárgy minden esetben az volt, hogy újra baj lehet, ismét vonulnak a tűzoltók. Jó hír, hogy szó sincs ilyesmiről, mindössze annyi történt, hogy a mindszenti önkéntesek – akik egész éjjel a tűzfészkeket figyelték – végre hazamehettek, a helyükre pedig megérkezett a váltás, a vásárhelyi tűzoltók személyében.

PÉLDÁS SZEGED365-ÖS ÖSSZEFOGÁS INDULT A MINDSZENTEN ŐRKÖDŐ TŰZOLTÓK MEGSEGÍTÉSÉRE

Pár perc alatt többszáz Szeged365 olvasó sietett a Mindszenten küzdő tűzoltók segítségére szerda délután, a Makkosházi körúti OMV-kúttal közösen intézett villámfelhívásunk után majd’ letérdelt az oldalunk, annyi üzenetet kaptunk Tőletek.

Hálásan köszönjük!

A jótékonysági megmozdulás részleteit az alábbi, a témában íródott főszerkesztői blogposztunk tartalmazza:

CSÜTÖRTÖKÖN ÚJRA KIGYULLADT A TŰZ, A HELYSZÍN UGYANAZ VOLT

A dráma csütörtök délután folytatódott, a helyszíni beszámolók szerint a tűz ugyanott keletkezett, ahol kedden, így a tűzoltók ismét a helyszínre siettek. Dániel olvasónk azt jelezte, hogy Hódmezővásárhelyről legalább három tűzoltóautó indult Mindszentre.

A csütörtök délutáni tűz megfékezését követően, szűk 5 nappal később újra elszabadultak a lángok. Amint friss információt kapunk a helyszínről, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb