MindenmásSmart Szeged

Always Hardcore: ismét lezárnak egy sávot a Bertalan hídon, de van még más is

A szegedi Bertalan Lajos Tisza-híd dilatációs szerkezetét javítják a szakemberek 2022. augusztus 8. és 19. között – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től. A munkálatok ideje alatt a kétirányú forgalmat fenntartják, de ideiglenesen az érintett oldalon a szélső sávot lezárják és sebességkorlátozásra is számíthatnak a közlekedők. A javítás következő ütemére a híd jelenlegi túlzottan nagy hőtágulása miatt az őszi, hidegebb idő beálltával kerülhet sor, mely várhatóan szintén két hetet fog igénybe venni.

A társaság a munkaterület környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. 

A Magyar Közút közleménye egy kis értelmezést is tartalmaz, íme: A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb