Mindenmás

Újra tűz van az újszegedi Lövölde úton, házat veszélyeztetnek a lángok (frissítve)

Sokadik alkalommal ütött ki tűz Újszegeden, a Lövölde úton, reggel 9-kor gyeptűzhöz riasztották a tűzoltókat. Focipályányi terület ég, személyi sérülés nem történt, de mint megtudtuk, az egyik közeli lakóházat is veszélyeztették a lángok.

Az utóbbi egy hónapban legalább 4-5 alkalommal kellett kivonulni a Lövölde útra, amely legalább annyira “tüzes” környék lett,

  • mint a Szegedi Vadaspark melletti füves rész,
  • vagy az utóbbi hónapok legnagyobb tűzesetének helyszínéül szolgáló Bajai úti nádas.

FRISSÍTVE: BELEKAPTAK A LÁNGOK EGY MELLÉKÉPÜLETBE

A környéken lakóktól azt tudtuk meg, hogy a tarló egy magánház mögötti, beépítetlen részen gyulladt ki, az ijesztő az volt, hogy a lángok bele-belekaptak a ház melletti faépületbe is. Információink szerint a szegedi tűzoltók 10 előtt pár perccel megfékezték a tűzesetet.

NON-STOP VONULNAK A SZEGEDI TŰZOLTÓK

Az állandó tűzesetek egyik kiváltó oka természetesen a rendkívüli szárazság, azonban többen szándékos gyújtogatás-sorozatra is gyanakodnak Szegeden. „Nem az a vagány, aki meggyújtja a tüzet, hanem, aki eloltja” – nyilatkozta portálunknak Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, akivel nemrég a 26 órán át oltott, majd újragyulladt Bajai úti tűzeset kapcsán beszélgettünk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb