Közélet

Körlevélben szólították fel a tűzoltóságokat, hogy spóroljanak

Körlevélben szólították fel a tűzoltóságokat, hogy spóroljanak, ahogy csak tudnak – mondta az ATV híradójának Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke.

A levél szerint elmaradnak a gyakorlatok, helyette egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani havonta egyszer, nem lesznek különböző szintű ellenőrzések, leginkább a megyei szintűek, és csökkenteni kell a kocsifutásokat is. A szerelést többször gyakorolhatják, a tűzoltást azonban nem.

PIACI ÁRON KELL TANKOLNIUK

A szakszervezet javasolta, hogy minden tűzoltóság kapjon ezer literes tartályt üzemanyag tárolására, szerintük ez ugyanolyan jó szolgálatot tenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál. A cikk megjegyzi, hogy július 30-a óta piaci áron kell tankolniuk a tűzoltóknak is, emiatt az önkéntes tűzoltóságok kerülhetnek nehezebb helyzetbe. Már megtörtént, hogy egy önkéntes tűzoltó egyesület nem vállalta el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást – írja az ATV honlapja.

A DÍZELHIÁNY IS MEGNEHEZÍTI A MUNKÁT

Hiába látnak el közfeladatot, szombat óta nem tankolhatnak hatósági áron a tűzoltók, mentők és rendőrök sem. Többletköltségeiket persze megtéríti az állam. A mentőknél egyelőre az az ajánlás, hogyha a járműben a felére csökken az üzemanyagszint, akkor a lehetőségekhez mérten igyekezzenek pótolni, ami a dízelhiány miatt már többször nehézségekbe ütközött. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb