Sport

Kétlábon vagy kétkeréken: idén is együtt sportolhatnak a szegediek a Gyermekklinikáért

Idén, szeptember 3-án már ötödik alkalommal pattannak kerékpárra, futnak és sétálnak a tettrekész szegediek, hogy segítő kezet nyújtsanak a szegedi Gyermekklinikának a “Kétlábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület” jótékonysági sporteseményén. A kezdeményezés részleteiről a rendezvény főszervezőjét, Jakab Gusztit kérdeztük.

HÁROM KATEGÓRIÁBAN LEHET MAJD NEVEZNI

Jakab Guszti elárulta, a korábbi évekhez hasonlóan most is majd három kategóriában várják a nevezéseket:

  • Séta – 4 km
  • Futás – 6 és 12 km
  • Bringa – 26,5 km

A résztvevők a közös bemelegítést követően a Partfürdőről fognak 10 órakor rajtolni, ezt követően a töltésen keresztül a bringások és a futók a tiszaszigeti Mélypontot veszik célba, majd a kerékpárosok végigmennek Szőregen, míg a futók és a sétálók visszafordulnak ugyanúgy a töltésen keresztül a Partfürdőre. A sportolást gyermek programok fogják kísérni: többek között arcfestés és lufihajtogatás a bohócdoktorokkal fogja színesíteni a legkisebbek számára a napot.

TAVALY TÖBB MINT 800-AN SPORTOLTAK EGYÜTT A JÓ ÜGY ÉRDEKÉBEN

Az esemény népszerűségét jelzi, hogy míg az első alkalommal még csak 100-200 résztvevő volt, tavaly már több mint 800-an sportoltak közösen a jó ügy érdekében. Mint Jakab Guszti elmondta, reményeik szerint idén már 1000 feletti létszámmal büszkélkedhetnek majd.

A BEFOLYT ÖSSZEG 100%-ÁT A SZEGEDI GYERMEKKLINIKÁNAK ADOMÁNYOZZÁK

A szervező azt is elmondta, a befolyt összeg 100%-át a szegedi Gyermekklinikának adományozzák, annak nagyságától függ, milyen eszközt vásárolnak számukra. “Bízom benne, hogy összejön a kórháznak egy olyan eszköz, amellyel nagyon sok gyereknek segíthetünk a gyorsabb gyógyulásban és abban, hogy minél szakszerűbb ellátásban részesüljön” – árulta el a szervező.

A jótékonysági sporteseményről bővebb részleteket IDE kattintva találsz.

TAVALY 3,5 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE

Összegyűlt a Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért nevű jótékonysági futóverseny által megcélzott 3 és félmillió forint, amelyet egy laparoszkópos eszköz vásárlására fordítottak a szervezők. A tavalyi esemény egy felemelő, egyben példaértékű pillanattal indult: a 18 éves, tavaly előtt szilveszterkor lebénult szegedi kajakos, Fodor Dalma egy járássegítő robot segítségével tette meg a táv első 20 méterét.

Fotók: Nyitrai Szilárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb