Mindenmás

21 sérült, 16 mentő, 4 helikopter – az év legdurvább hazai balesete történt meg vasárnap

Huszonegy fő sérült tegnap abban a közúti balesetben, amihez 4 mentőhelikoptert és 16 földi egységet riasztott a Központi Mentésirányítás a 4-es útra – írta összefoglalójában az OMSZ. A rendőrségtől kapott információink szerint egy 49 éves, budapesti embercsempészt üldöztek a rendőrök, aki 20 migránst szállított a fehér furgon csomagterében.

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést – közölte vasárnap a rendőrség. A furgon nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott, a raktérben 20 migráns tartózkodott.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint az ellátás után

  • 3 életveszélyes,
  • 5 súlyos,
  • és 13 könnyebb sérültet szállítottak kórházba a bajtársaik.

Az OMSZ helyszíni videóját a Szeged365 TikTok csatornán találod, a részletes, már-már GTA Vice City-be illő rendőrségi anyagot pedig lentebb görgetve:

@szeged365

21 sérült, 16 mentő, 4 helikopter – az év legdurvább hazai balesete történt meg vasárnap Üllőnél… Videó: OMSZ, részletek a Szeged365.hu-n!

♬ eredeti hang – Szeged365

SZIMPLA TRAFIPAXOLÁSNAK INDULT, DE NEM AKART MEGÁLLNI A FEHÉR FURGON

A beszámoló szerint gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót.

RENDŐRAUTÓNAK ÜTKÖZÖTT, MAJD TOVÁBB SZÁGULDOTT

A sofőr Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta – rendőr nem sérült.

20 EMBER UTAZOTT A RAKTÉRBEN, ÖTEN SÚLYOSAN MEGSÉRÜLTEK

Az embercsempész a 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott.

A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktérben 20 embert találtak. Mindnyájan megsérültek a baleset következtében.

A magát indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldit kórházba vitték, legtöbbjük súlyosan, öten könnyebben sérültek. Az Országos mentőszolgálattól úgy tudjuk, a helyszínre 16 mentőegységet és 4 mentőhelikoptert is riasztottak, összesen 21 sérültet szállítottak kórházba.

A helyszínről kapott fotókért köszönet Károlynak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb