Közélet

Sehol egy munkagép, (egyelőre) mégsem indult el a ma reggelre behirdetett ivóvízvezeték-rekonstrukció Tápén (frissítve)

Ivóvízvezeték-felújítási munkák kezdődnek hétfőn több ütemben Tápén, a Bencfahát és Muskátli utcákban, a Pajtás utcától egészen a Majakovszkij tér sarkáig – írtuk meg pár napja a Szegedi Vízmű Zrt. közleménye alapján. A behirdetett hétfő reggeli start valahogy nem jött össze, mint az önkormányzati beruházások kapcsán gyakran résen levő Fidesz-KDNP képviselőnő Chovanecz Kata írja,

  • a sajtóban meghirdetett munkakezdés elmaradt,
  • sem egy munkagép,
  • sem egy raklap alapanyag nem látható a helyszínen.

A Szegedi Vízmű Zrt. közleménye szerint a területen a régi, rossz állapotban lévő vezetékeket cserélik csaknem 800 méter hosszban, a bekötő vezetékekkel együtt, papíron mai, 2022. 08. 08. kezdettel. A munkák alatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon.

A képviselőnő ehhez képest az alábbiakról számolt be közösségi média oldalán:

“A mára sajtóban meghirdetett munkakezdés Tápén elmaradt. Sem egy munkagép, sem egy raklap alapanyag a helyszínen nem található, a munkaterület elkerítése sem kezdődött meg. Várom a nyertes cég felvonulását, ugyanis a közbeszerzési értesítőben sem látható még semmi. Vajon ki nyerte meg az ivóvízvezeték-rekonstrukciót Tápén? SADE Magyarország Mélyépítő Kft? És mikor kezdenek?”

Az eredeti, ma reggeli poszt után egy újabb is megjelent, amelyben azt írja Chovanecz Kata, hogy ahogy meglátja a közbeszerzési értesítőben a munkát, közkinccsé teszi azt. “Szinte biztos vagyok abban, hogy 5 céget kerestek meg, ebből kettő szegedi (SADE, HÉB – akik mindig felosztják egymás között a munkát) és három vidéki (töltelék) pályázó. Az kivitelezés ára a becsült árnál akár 40-50 %-kal magasabb lesz, közel a 300 millióhoz” – zárta sorait a politikusnő, aki a nyertest is megtippelte.

Az ügyben megkerestük az illetékeseket, arról érdeklődve, mikor kezdődik a tényleges munka és arról, hogy mi az oka a csúszásnak. Amint választ kapunk, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE: VAN FEJLEMÉNY, A VIZET MÁR SIKERÜLT ELZÁRNI

Cikkünk megjelenését követően több, a környéken lakó Szeged365 olvasó is ránk írt, a tudósítások alapján némi fejlemény azért mégis van az ügyben:

Elzárták a vizet.

Egyelőre ennyi, semmi több. Amint lesz, újra frissítünk majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb