Sport

Óriásit mentek az MVM Szeged VE versenyzői Kanadában, Nádas Bence és Kopasz Bálint világbajnok, Nagy Bianka három, Varga Katalin egy éremmel térhet haza

Parádés eredményekkel zárult a kanadai Dartmouth-ban rendezett gyorsasági kajak-kenu és parakenu világbajnokság szegedi szempontból, az MVM Szeged VE versenyzői 1 arany- és 4 bronzéremmel térhetnek haza a tengerentúlról. Nádas Bence a szintén szegedi születésű, de győri színekben versenyző Kopasz Bálinttal párosban világbajnok lett K2 Férfi 500 méteren, Nagy Bianka három, Varga Katalin egy éremmel büszkélkedhet.

NÁDAS BENCE ÉS KOPASZ BÁLINT VILÁGBAJNOK LETT VASÁRNAP

Nádas Bence vasárnap Kopasz Bálinttal párosban egészen elképesztő utolsó 100 métert produkálva világbajnoki címet szerzett a K2 Férfi 500 méter döntőjében. Hüvös Viktor tanítványa 2014 után lett ismét vb-aranyérmes, nyolc évet várt arra, hogy újra a dobogóról hallgassa végig a magyar Himnuszt.

ÉLETE LEGEREDMÉNYESEBB VILÁGBAJNOKSÁGÁT ZÁRTA NAGY BIANKA

Nagy Bianka pályafutása legeredményesebb felnőtt vb-jén van túl. Kása Péter versenyzője három bronzérmet nyert, kettőt párosban Bragato Giadával, egyet pedig négyessel. A C2 500 méteren nyert bronz különösen értékes, hiszen olimpiai számban lettek harmadikok.

MÁRCIUSBAN SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT A SZEGEDI PARAKENUS KLASSZIS, MOST MÉGIS DOBOGÓS LETT

Érmet nyert Kanadában a parakenus Varga Katalin is. A tavaly ősz óta Karnok Marcellel dolgozó versenyző márciusban súlyosan megsérült, így veszélybe került a vb-szereplése, mégis kijutott a világbajnokságra, ahol – csak úgy, mint a tokiói paralimpián – harmadik lett a KL2 200 méter döntőjében.

Vasárnap szállt vízre Zombori Dominik, aki a férfi kenu négyessel a negyedik helyen zárt. Nagyot küzdött, de ezúttal nem nyert érmet Suba Róbert, aki 4. és egy 5. helyezéssel utazhat haza Kanadából. Balogh Gergely a jövő nagy reménysége, ezt bizonyította azzal, hogy egy nagyon erős mezőnyben is közel volt az A Döntőhöz K1 500 méteren, végül összesítésben 12. lett. Mint a klub összefoglalója írta, a férfi kajak négyesnek azonban nem sikerült a világbajnokság, a Kuli Istvánnal és Nádas Bencével rajthoz álló egység csak a 11. helyen végzett Dartmouthban.

Az MVM Szeged VE világbajnoki eredményei:

1. NÁDAS BENCE-Kopasz Bálint (Győr) – K2 Férfi 500 méter A Döntő
3. VARGA KATALIN – KL2 Női 200 méter A Döntő
3. Bragato Giada -NAGY BIANKA – C2 Női 500 méter A Döntő
3. Bragato Giada (Tiszaújváros)–NAGY BIANKA – C2 Női 200 méter Döntő
3. Bragato Giada-Balla Virág (FTC)-Takács Kincső (Győr)-NAGY BIANKA – C4 Női 500 méter A Döntő
4. ZOMBORI DOMINIK-Koczkás Dávid (Merkapt)-Slihoczki Ádám (Dunaújváros)-Kollár Kristóf (ASE) – C4 Férfi 500 méter A Döntő
4. SUBA RÓBERT – KL1 Férfi 200 méter A Döntő
5. SUBA RÓBERT – VL2 Férfi 200 méter A Döntő
11. KULI ISTVÁN- Csizmadia Kolos (BHSE)-Varga Ádám (KSI)-NÁDAS BENCE – K4 Férfi 500 méter B döntő (2. hely)
12. BALOGH GERGELY – K1 Férfi 500 méter B döntő (3. hely)

Fotók és forrás: MVM Szeged VE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb