Sport

Rémálom az Elm utcában, Szeged-Csanád GA módra: pokoli első félidőt követően győztek a szegediek Győrben

“Rémálomszerűen kezdődött a találkozó” – kezdte összefoglalóját a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, miután 1-2 – es győzelemmel tértek haza az ETO FC Győr otthonából. A szegediek rögtön a harmadik percben bekaptak egy gólt, melyet követően egy nagyon agresszív győri csapattal találták magukat szemben. A második félidőre összekapták magukat, Gajdos az 56., Szilágyi a 81. percben bombázott, a Tisza-parti különítmény jövő vasárnap a Szentlőrinc otthonában folytatja a bajnokságot.

A csapat összefoglalója (via):

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó: a harmadik percben Vitális baloldali szabadrúgását az előrehúzódó Csonka a kapunkba csúsztatta. A bekapott gól sokkolóan hatott csapatunkra, kevésszer jutottunk el az ellenfél kapujáig, a Győr pedig agresszív letámadással nehezítette meg a labdakihozatalainkat.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor egy mintaszerű támadás során Pintér és Szakály kényszerítője után előbbi ajtó-ablak ziccerbe hozta Gajdost, aki nem hibázott. Támadónknak ez volt a századik mérkőzése klubunk színeiben. A váratlanul jött gól megzavarta a hazaiakat, csapatunk ezt kihasználva átvette a játék irányítását. Tíz perccel a lefújás előtt Pintér kavargatott a jobboldalon, majd legurította a labdát Szilágyinak, aki a tizenhatos sarkáról, fordulásból bődületesen nagy gólt ragasztott Kovácsik hálójába. A hajrában Vincze révén még adódott egy komoly egyenlítési lehetőség a Győr előtt, de a hátvéd célt tévesztett, így 2-1-re megnyertük a találkozót.

Merkantil Bank Liga, 2. forduló
ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1-0)
Győr, ETO Park, vezette: Ducsai József (Szalai, Mohos).
ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Csonka, Vincze Á. – Toma, Tuboly, Óvári (Babati,a szünetben), Kiss Balázs (Kovács I., 80.) – Vitális (Kiss Bence, 68.), Priskin (Bacsa, a szünetben). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor (Könczey, a szünetben), Temesvári, Szilágyi Z., Beronja (Bitó, 76.) – Gajdos, Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 60.), Pintér Á. – Szatmári L., Szakály D. (Bíró B., 60.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gól: Csonka (3.), ill. Gajdos (56.), Szilágyi (81.).

Alekszandar Sztevanovics: “Rosszul kezdtük a mérkőzést, pedig tudtuk, hogy a Győr nagyon veszélyes a rögzített helyzetekből, mégis egy ilyenből kaptuk a gólt. Nem igazán tudom, miért játszottunk így az első félidőben. A szünetben rendeztük a sorokat és a játékosok kihozták magukból a maximumot, szerencsére ez elég volt a győzelemhez.”

Forrás: Szeged-Csanád GA

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb