Sport

A szegedi úszókon a világ szeme: Olasz Anna, Pádár Nikolett és Vas Luca is indul az Európa-bajnokságon

A HAÁSZ SZUE izgatottan várja a csütörtökön kezdődő úszó Európa-bajnokságot, hiszen három szegedi sportoló is indul. A római kontinensviadalon augusztus 11-től Pádár Nikolett képviseli városunkat és hazánkat a medencés számokban, augusztus 18-tól pedig Olasz Anna és Vas Luca a nyílt vízi megmérettetéseken.

A portálunknak kiküldött közleményből az is kiderült, hogy Pádár Nikolett egyéniben 200 méteren biztosan rajthoz áll, illetve még 100 méterre is be van nevezve, de utóbbi számban még kérdőjeles az indulása. A 16 éves szegedi tehetség a női gyorsváltók biztos tagjaként éremre esélyes, illetve – amennyiben Sós Csaba szövetségi kapitány úgy dönt – a mix váltókban is szerepet kaphat.

A medencés versenyek legendás helyszíne, a Stadio Olimpico del Nuoto nyitott uszodája kedves helyszín Pádár Nikolett számára, hiszen tavaly ott szerezte meg első ifjúsági Európa-bajnoki címeit – idén újabbakat gyűjtött –, most pedig felnőtt Eb-n is szeretne dobogóra állni az örök városban.

OLASZ ANNA ÉS VAS LUCA IS VÍZBE UGRIK

Mint a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben írja, a nyílt vízi úszóversenyeket Ostia tengerpartján rendezik, ahol Olasz Anna 10 km-en és váltóban, Vas Luca pedig 25 km-en áll rajthoz. Olasz Anna a tavalyi, Budapesten rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett 10 km-en, az idei – szintén hazai – világbajnokságon pedig a váltóval lett második, így mindkét számban lehet esélye az éremszerzésre.

REMEKÜL SIKERÜLT A FELKÉSZÜLÉS

“Remekül sikerült a felkészülés, az elmúlt egy hónapban mindenki kitett magáért az edzéseken, így szerintem hasonló formát mutathatnak a lányok, mint a világbajnokságon. Pádár Nikolett egyéniben is döntőbe kerülhet, a váltókkal pedig az éremszerzés a cél, ez nem is kérdés. Olasz Anna az egyéni és váltó számra is ugyanúgy koncentrál, mindkettő fontos. Nem lesz egyszerű az éremszerzés, hiszen a klasszis hazaiak három úszót is indítanak. Nagy csaták várhatók tehát minden számban, főleg a dobogós helyekért. Egyéniben a legjobb hat közé kerülés lehet Anna reális célja. Az olaszokat nem lesz egyszerű legyőznie a váltónak, viszont a németek csapata gyengült, ami növeli a minél szebben csillogó érem esélyét. A 25 km-es versenyre lehetetlen jósolni, a futam közben dől el, hogy ki mennyire tudja beosztani az erejét. Vas Luca ebben a maratoni számban tavaly 8. helyen zárt, kiváló eredmény lenne, ha megismételné” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője és a magyar nyílt vízi válogatott szövetségi kapitánya.

A HAÁSZ SZUE versenyzőinek várható Eb-programja:

Augusztus 11. (csütörtök)

  • 10.08: Női 4×200 m gyors (előfutam) – Pádár Nikolett
  • 18.51: Női 4×200 m gyors (döntő?) – Pádár Nikolett

Augusztus 13. (szombat)

  • 9.00: Női 200 m gyors (előfutam) – Pádár Nikolett
  • 10.09: Női 4×100 m gyors (előfutam) – Pádár Nikolett
  • 18:00: Női 200 m gyors (elődöntő?) – Pádár Nikolett
  • 19:50: Női 4×100 m gyors (döntő?) – Pádár Nikolett

Augusztus 14. (vasárnap)

  • 19.08: Női 200 m gyors (döntő?) – Pádár Nikolett

Augusztus 18. (csütörtök)

  • 9.00: Női 10 km – Olasz Anna

Augusztus 20. (szombat)

  • 7.00: Női 25 km – Vas Luca

Augusztus 21. (vasárnap)

  • 9.00: Mix váltó, 5 km – Olasz Anna

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb