Sport

Koronavírusos lett a szegedi nehézatléta, Márton Anita – kihagyja a müncheni atlétikai Eb-t

Rekordlétszámú magyar csapat, csaknem 50 versenyző utazik a multisport Európa-bajnokság keretében sorra kerülő atlétikai Eb-re, amelyet augusztus közepén rendeznek meg Münchenben. A kontinensbajnokságra elutazott volna a szegedi Márton Anita is, viszont kiderült, hogy koronavírusos lett, így ezt most ki kell hagynia.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint 34-en szereztek indulási jogot egyéni versenyszámokban, míg a négy váltóból három harcolta ki a helyét a július 26-án lezárult kvalifikációs időszakban. Kriszt Sarolta a 4×400-as váltóban kaphat szerepet, míg a férfi 110 méteres gátfutásban és férfi kalapácsvetésben is három magyar lesz, köztük a vb- és Eb-bronzérmes Halász Bence.

A SZEGEDI ATLÉTA, MÁRTON ANITA KORONAVÍRUSOS LETT

“Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak az utánpótlás, hanem a felnőtt válogatott is kiemelkedően teljesít és a nehéz kvalifikációs rendszer ellenére is 46 atlétánk lehet ott a müncheni Európa-bajnokságon. Nagyon bizakodóak vagyunk, reméljük, többen is döntőbe kerülnek. Sokan, mint például Molnár Janka, Halász Bence, Bartha-Kéri Bianka, vagy éppen Huller Dániel a Gyulai István Memorialon rendkívül erős nemzetközi mezőnyben is bizonyították felkészültségüket” – mondta Deutsch Péter, a Magyar Atlétikai Szövetség Kiemelt Atléta Programjának vezetője. A magyar szövetség kedden délelőtt azt is közölte, hogy 47-ről 46-ra csökkent a létszám, miután az olimpiai bronzérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő, Márton Anita megbetegedett, így nem tud elutazni a bajor városba. A szegedi nehézatléta koronavírussal fertőződött meg.

NINCS JÓL ANITA

Eperjesi László, Márton Anita edzője a közmédiának elmondta, tanítványa nincs jól, fáj a torka, láza is van és az általános gyengeség jellemző rá. Hozzátette, csalódottak, mert egész évben az Eb-re készültek, ennek érdekében a vb-t is kihagyták, a súlylökő Münchenben térhetett volna vissza – szülése és sérülése után – arra a szintre, ahol régen volt. Eperjesi László kiemelte, most próbálnak majd közelebbi célt kitűzni, ami várhatóan a fedett Eb lesz, mivel a jövő augusztusi budapesti világbajnokság még nagyon messze van. Márton Anita formájáról elmondta, feljövőben volt, edzésen 3 kg-os golyóval 20,35 métert is lökött. “Ez olyan 18,5-19 méter közötti eredményre lett volna alkalmas 4 kg-os golyóval” – jelezte a szakember.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb