Mindenmás

Ritka zsákmány: pöttyös vörös rókát ejtettek el a megyében

Különleges vörös rókát ejtettek el az árpádhalmi vadászterületen – írta a Agro Jager News. Mint kiemelték, a Csongrád-Csanád megyei Vadász Szövetség Árpádhalmi vadászterületén Marjai Péter és munkatársa őzbak utánkeresésre indult az egyik mezőgazdasági táblában, ám egy ritka zsákmánnyal térhetett haza.

A történet szerint az őzbak keresése közben Marjai Péter a táblában elhúzódott az egyik oldalra, hátha megpillantja az őzbakot a közeli földúton, de semmi nem mozdult, kivéve egy vörös rókát, ami nagyjából 400-500 méterre lehetett az úton. A vadász szájjal “cuppogást” utánzott, a róka kocogva elindult a hang irányába, majd az óvatlan ragadozó megállt és keresztbe fordult a vadásznak. A .270-es Winchesterrel megközelítőleg 180 méter távolságból sikerült leteríteni az állatot. A birtokbavételnél tűnt fel a terítékre hozott vörös róka különleges, pöttyözött szőrzete.

Az 1993-óta vadászó Marjai Péter nem tudott magyarázattal szolgálni a jelenségre. A vadászok szerint valószínűleg genetikai okai lehetnek a róka pettyezett szőrének.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb