Mindenmás

Napi pofátlan: videón, ahogy letöri a leeresztett félsorompót az autós, majd elhajt

Fortuna nagy ívben elkerüli idén a vasúti síneket, de ebben a figyelmetlen és türelmetlen autósoknak is hatalmas szerepe van. Augusztus 7-én például Simontornyán vette semmibe két sofőr is a KRESZ szabályait: annak ellenére, hogy a vasúti átjáró után megállt a kocsisor, ráhajtottak a sínekre. Az egyik, átjáróban rekedt autós az ereszkedő sorompó csapórúdját áttörve hátra tolat a baleset elkerülése érdekében, majd pedig mégis előre indul, és a tilos jelzés ellenére újra ráhajt a sínekre. Nem sokon múlt, hogy újabb tragédia történjen. Az esetről videó is készült, amit a MÁV Facebook oldalán osztott meg.

Forrás: MÁV Facebook oldala

SAJNOS NEM EGYSZERI ESET VOLT

“Évente átlagosan 800-900 félsorompó rúdját törik le az autósok. Idén augusztus első hetéig 565 esetben rongáltak meg sorompókat, emiatt a kár már közel 23 millió forint. A MÁV minden rongálás esetén feljelentést tesz, és kárigénnyel él az elkövetővel szemben. Amennyiben letörik a sorompót vagy ilyen esetnek a szemtanúi, kérjük, hogy hívják a rendőrséget a 112-es segélyhívón. Simontornyán a sorompót egy órával az eset után helyreállították” – írta a MÁV.

NEM CSODA, HOGY SZIGORÍTANÁK A KRESZ-T

Egyre több baleset történik a vasúti átkelőkben. Az Alapjárat cikke szerint ezeket leggyakrabban a KRESZ szabályainak be nem tartása vagy a közlekedők figyelmetlensége okozta, ezért a MÁV azt szeretné, ha szigorítanának a KRESZ-en.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb