Közélet

Részegen, bozótvágó késsel és fenyegetőzve kergette meg ismerősét egy férfi Szegeden

Letartóztatását indítványozza a Szegedi Járási Ügyészség annak a férfinak, aki Szeged belterületén, a nyílt utcán, részegen kergetett meg egy másik férfit, majd a kiérkező rendőröknek is ellenállt – olvasható az ügyészség sajtóközleményében. Mint kiderült, a gyanúsított pénteken délben, ittasan keveredett szóváltásba ismerősével.

A közlemény azt is írja, hogy a szóváltás során a gyanúsított közölte társával, hogy ne szóljon hozzá, mert szétüti kalapáccsal a fejét, majd a mintegy 80 centiméteres szerszámmal felé is ütött. A gyanúsított ezek után magához vett egy bozótvágó kést és üldözni kezdte őt azt kiabálva, hogy megöli, levágja a fejét. A sértett az utcán futva mobiltelefonon hívta a rendőrséget, akik a helyszínre siettek és feltartóztatták a gyanúsítottat. A közlemény szerint a rendőri intézkedésnek a férfi ellenállt, a bozótvágó kést csak többszöri felszólításra tette le.

A FÉRFI LETARTÓZTATÁSÁT INDÍTVÁNYOZTÁK

Mint tovább írják, a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta. Az ügyészi indítvány tárgyában a mai napon dönt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb