Smart Szeged

Spórolj időt és pénzt! Kukkants be velünk egy épülő és egy átalakított szegedi okos otthonba! Aki pedig szakért is nekünk: Nemesi András, a Pro Smart Home tulajdonosa

A megemelkedett rezsiárak miatt napjainkban még népszerűbbek lettek az otthoni okos megoldások. Nem véletlenül, hiszen olyan technológiákkal tudjuk időzíteni házunk működését, amivel nem csak sokkal kényelmesebben tudunk élni, hanem így pénzt is spórolunk. A jelenlegi helyzetben pedig minden fillér számít az otthonunk működése közben is. A Pro Smart Home különlegessége abban is rejlik, hogy bármelyik otthon, bármelyik funkcióját tudják “okosítani”. Hogyan csinálják és mire kell figyelni, mi hogyan éri meg? Erről kérdeztük Nemesi András tulajdonost.

Ahogyan Andris is mondja a vlogunkban, ma már bármit lehet okosítani, amin van kapcsoló. Ami a legnagyobb előnye a cégnek, véleményem szerint az az, hogy személyre tudják szabni a funkciókat, és mindezt egy app-ba bele tudják tenni. Tehát nem kell egy tucat applikációt kezelni, hanem gyakorlatilag egy app-ba belekerül minden!

EGY APP, MINDENEK FELETT!

Elsőként az irodájában látogattuk meg Andrist, ahol elárulta: a smarthome, vagyis az okos otthon ma már egy maximálisan biztonságos megoldás. Két dolgot külön említett a blog elején a Pro Smart Home tulajdonosa:

  • szerinte nem csak új házaknál, de már meglévő otthonoknál is érdemes bizonyos funkciókat okosítani, de arra is van mód, hogy a banális megoldás is maradjon a digitális mellett.
  • A másik fontos újítás, amit nagyon szeretnek az ügyfelei, hogy nem kell több appot tárolni (külön mondjuk a porszívóhoz, külön a fűtéshez, másik a garázs nyitáshoz…stb.), hanem egy alkalmazásba tud beletölteni minden funkciót. Ahogyan fogalmazott: egy app mindenek felett!

Az applikációt teszteltem is a kerti locsolónál, ami mondjuk a kert cuki házőrzőjének annyira nem tetszett.

A másik nem elhanyagolható tényező, hogy könnyen tudunk spórolni is. Az app tudja kezelni a fűtést is, ami úgy tud működni, hogy a legköltséghatékonyabb legyen, de a fényre reagáló redőnyök is nagyon sokat tudnak segíteni otthonunk hőspórolásán. Érdemes megnézni legújabb vlogunk, amiben még több részletet tudunk meg az okos otthonok által nyújtott lehetőségekről.

A Pro Smart Home weboldala: www.prosmarthome.hu

Itt nézd meg a vlogot:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb