Közélet

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt Budapesten

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, szombat reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. A ceremónián Novák Katalin mellett más közjogi méltóságok, továbbá:

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter,
  • Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka,
  • kormánytagok,
  • más állami és katonai szervezetek képviselői,
  • a diplomáciai testület tagjai,
  • valamint érdeklődők százai vettek részt.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket.

A LÉGI PARÁDÉ ELMARAD

A honvédtisztjelöltek avatása utánra tervezett légi parádé elmarad. Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs egész nap folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. Az esti tűzijáték megtartásáról várhatóan a délben kezdődő ülésén dönt a testület.

SZEGEDEN SEM LESZ DÍSZÜNNEPSÉG

Országszerte ünnepségeket, kenyérszentelést és számos más rendezvényt szerveztek, de azokat zivatarok veszélyeztethetik. Ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat a rendezvényekre készülődőket arra kéri: kövessék az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket. Ezzel egyidőben Szegeden is lemondták a Díszünnepséget, nem tartják meg a kedvezőtlen időjárás miatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb