Közélet

Gazdatüntetés forever: a Hősök tere mellett vert sátrat Szabó Bálint, azt is elmondta, miért nem voltak traktorok augusztus 20-án

Szombatra, az Államalapítás Ünnepére szervezett (gazda)tüntetést a Hősök terére Szabó Bálint, amelyre előzetesen 1800 traktort harangoztak be – írtuk korábban. A tömeg és a munkagép-invázió elmaradt, azonban úgy fest, a szegedi önkormányzati képviselő nem adta fel, mint mai bejelentkezéséből kiderült,

  • vasárnap délután a Hősök tere melletti Műcsarnoknál vert sátrat,
  • majd újra demonstrációra hívta a gazdákat,
  • mivel egészen augusztus 31-ig van engedélyük, továbbá 26-án az előzetesen tervezett helyszínre, a rakpartra is lemehetnek majd a traktorok.

AUGUSZTUS 31-IG VAN ENGEDÉLYÜK TÜNTETNI, PÉNTEKEN LE AKARNAK MENNI AZ ALSÓ RAKPARTRA IS

A Facebook oldalára feltöltött hétfő délelőtti videó azzal indít, hogy egy zöld sátrat mutatnak pár másodpercig, majd hátulról kijön belőle Szabó Bálint, jó reggelt kívánva a nézőknek az “Országos Gazdatüntetés harmadik reggelén”. A szegedi politikus elmondta, hogy vasárnap délután sátrat, pontosabban sátrakat vertek, miután a barátai úgy döntöttek, hogy nem méltó az, hogy padon aludjanak a tüntetés szervezői, ezért “szállást” és “irodát” biztosítottak nekik a két sátor formájában.

A főszervező az alábbi dolgokról beszélt a videójában:

  • az eseményt 11 napra jelentették be a rendőrségen, augusztus 31-ig,
  • a tüntetés a meg nem tartott tűzijáték okán a Dózsa György útra korlátozódott,
  • itt a SYMA csarnokig mindkét külső sávban tudnak demonstrálni a járművekkel,
  • a budapesti Alsó-rakpartra is van engedélyük, augusztus 26-án, pénteken déltől oda is lemehetnek majd a traktorok, mint mondta, a videóban lévő sátor is oda költözik majd át.

SZERINTE A RENDŐRÖK MIATT NEM VOLTAK TRAKTOROSOK

Az országos média tudósításai szerint egyetlen traktor sem jelent meg a beharangozott 1800 közül, a 24.hu tudósítója szerint háromnegyed nyolc körül egy kisebb lökdösődés is kialakult a szervező és egy demonstráló között. Egy férfi odament Szabóhoz, hogy megkérdezze, hol az az 1800 traktor, amiről korábban beszélt, illetve arra kérte, hogy hívjon fel egy gazdát, aki traktorral épp a főváros felé tart. Ezt követően nem történt semmi, úgyhogy a tüntető hazugsággal vádolta meg a szervezőt, majd a portál szerint dulakodás alakult ki kettőjük között.

Fotó: 24.hu

Szabó Bálint a mai videóban arról beszélt, hogy a traktorok kiállásakor már ott voltak az utcák végén a rendőrautók, tájékoztatták a gazdákat, hogy nem lehet felhajtani bizonyos főutakra, emiatt a legtöbb traktoros nem is tudott pár kilométernél többet megtenni. Aznap végül egyetlen traktor érkezett meg a fővárosba, amely a XVI. kerületben állt meg, Szabó szerint azért, mert oda volt érvényes az útvonal-engedélye.

ESTE 8-KOR ÚJABB VIDEÓVAL JÖTT KI SZABÓ BÁLINT, SZERINTE NEM A GAZDATÜNTETÉS MARADT EL

A délelőtti után az esti órákban egy újabb felvétel is kikerült a Facebook-ra, ezúttal a politikushoz köthető Likvid Kontroll oldalára. A mindössze pár ember társaságában demonstráló Szabó itt arról beszél, hogy a rendőrök miatt jobbnak látták összecsomagolni a sátrakat és kivonulni a Dózsa György út külső forgalmi sávjába.

A hétfő este 8-kor megjelent videóban a képviselő Orbán Viktornak címezve azt mondta, hogy “nem a gazdatüntetés hanem Európa legdrágább, legnagyobb, szerintünk pedig teljesen felesleges tűzijátéka maradt el”.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb