Mindenmás

Kipróbáljuk őket a Kárász utca felett? Így mutattak a reggeli ködben a makói Hagymatikum előtti esernyők

Az esernyő egy igazi svájci bicska: megvéd a zivatartól, elárnyékolja a napot, nem engedi, hogy a turisták elveszítsék az idegenvezetőt; de lehet sétapálca, esetleg önvédelmi fegyver, sőt, akár utcai dekorációs elem is. Az utóbbi 2012-ben, egy Portótól délre fekvő kisvárosból, Aguedából indult világhódító útjára Umbrella Sky Project (Esernyős Ég Projekt) néven és annyira népszerűvé vált, hogy azóta rengeteg településen készítették el a mását, köztük Párizsban, Lisszabonban, Madridban, sőt, pár éve Szentendrén és Makón is.

A Hagymatikum előtti placc fölé az idén nyáron is kikerültek az esernyők, amelyeket Ádók Zsanett fotós kapott lencsevégre a napokban, ezúttal egy borongós, párás reggelen:

A tomboló napsugarak előli elrejtőzés másik bevált nagyvárosi módszere a napvitorla, nálunk, Szegeden ezt választotta az önkormányzat a Kárász utca egy kisebb részére. A legutóbbi, pár héttel ezelőtti információk alapján nem kizárt, hogy hamarosan a teljes szakaszon megjelenhetnek majd a barna-krémszínű szövetek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb