Kikapcs

Valaki kitett egy óriásbográcsot a Huszár Mátyás rakpartra

…és szerintünk az a “valaki” Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és csapata volt, voltak. Az ikonikus, a sorban XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál jöttét jelző monstrum ma reggelre a bástyán köszöntötte az autósokat, szeptember 2 és 4. között pedig – miután az ejtőernyővel érkező boszorkány beledobja a szögedi paprikát – vendégek ezrei falatozhatnak majd belőle. Persze csak akkor, ha kifizetik az ilyenkor szokásos nem éppen “S-budget” árakat, de ez már egy másik cikkünk témája lehetne.

Ami biztos, hogy hosszas Covid-kihagyás után, bő egy hét múlva ismét halászlevezhetünk a rakparton, illetve vele szemben, az Újszegedi Partfürdőn, a földi pályafutását pedig több mázsa ponty, harcsa, süllő és pisztráng fejezi majd be.

A Frank Sándorral készített legutóbbi Szeged365 interjút itt találod, ha pedig már nem bírnád ki jövő hétvégéig, mutatunk egy óriásbogrács-receptet, úgy kb. 5000 szegedire kalibrálva.

Hozzávalók, ocsortány sok főre:

2400 kg ponty, 600 kg vöröshagyma, 50 kg tv paprika, 100 kg paradicsom, 3 kg fokhagyma, 60 kg hegyes erős paprika, 30 kg mangalica sertés zsír, 30 kg só, 60 dkg fehérbors, 60 kg szegedi őrölt paprika, 2 kg Erős Pista, egy óriás bogrács és egy kevés gyakorlat. Ha van kéznél egy Venesz-díjas mesterszakács, hidd el, jól fog jönni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb