Közélet

Katonai járművek haladtak Szeged felé az M5-ösön – Összekovácsolási gyakorlatot tartottak a Tiszán (olvasói videóval)

Vasárnap délután katonai járművek haladtak az M5-ösön, Szeged felé, kaptuk a hírt Olvasónktól, Katától, aki az alábbi videót küldte szerkesztőségünknek az autókról.

Értesüléseink szerint a járművek hídelemeket szállítottak, miután az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Harctámogató Műszaki Század kijelölt állománya gyakorlatozott az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 4. számú vízi gyakorlóterén, augusztus végén.

A VÍZI VEZETÉSI GYAKORLATÉ, AZ ÁTKELÉS KIKÉPZÉSÉ ÉS AZ ÖSSZEKOVÁCSOLÁSÉ VOLT A FŐSZEREP

Ahogy a Honvédelem.hu írta, a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyar modul század egy hétre vette birtokba a szentesi 4. számú vízi gyakorlóteret. A képességekből adódóan a vízi vezetési gyakorlaté, az átkelés kiképzésé és az összekovácsolásé volt a főszerep, de sor került a műszaki gépkezelők osztályba soroló vizsgáztatására is. Az összekovácsolás célja az volt, hogy az állomány megismerje a vízi akadályokkal kapcsolatos alapfogalmakat, és a TISZA század műszaki technikai eszközeivel begyakorolja a vízi átkelés feladatait. Lényeges volt a különböző árvízvédelmi feladatok képességfejlesztése is – mondta Tóth Viktor százados, a dandár Harctámogató Műszaki Század parancsnoka.

Forrás: honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb