Közélet

Magyar Bankholding: ruha és cipővásárlásra költenek a legtöbbet iskolakezdéskor a szülők, vannak, akik hitelt vesznek fel

A Magyar Bankholding friss felmérése szerint ruha és cipővásárlásra költenek a legtöbbet iskolakezdéskor a szülők. A felmerülő kiadások finanszírozását tekintve pedig leginkább az adott havi bevételükre támaszkodnak, de vannak, akik hitelt is igénybe vesznek az iskolakezdési szezonban, írta meg az Index.

A kutatás során kiderült, hogy:

  •  a válaszadók 62 százaléka szerint a ruházkodás és a cipővásárlás költségei a legjelentősebbek a családok számára,
  • Második helyen a taneszközök – füzetek, írószerek és tankönyvek – szerepeltek (40 százalék),
  • harmadik helyre az iskola utáni extra tevékenységek, például a sporttevékenységek és a különórák finanszírozása került (31 százalék).

VANNAK, AKIK HITELT VESZNEK FEL AZ ISKOLAKEZDÉS KÖLTSÉGEINEK FINANSZÍROZÁSÁRA

A felmérés során az is kiderült, az extra költségeket túlnyomórészt (51 százalék) az aktuális havi bevételből vagy kifejezetten az erre az időszakra félretett összegből finanszírozzák (39 százalék), amelyre átlagosan 4,5 hónapig spórolnak, de vannak olyan családok is, ahol banki hitelből fedezik az iskolakezdés költségeit.

A legtöbben, azaz 46 százalék informatikai eszközök – tablet, számítógép, mobiltelefon – megvásárlására, 31 százalék a hazai felsőoktatási költségek fedezésére, 28 százalék pedig taneszközök finanszírozására vesz fel hitelt.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb