Közélet

Meghalt egy magyar ezredes Koszovóban

A koszovói misszió parancsnokságán tragikus hirtelenséggel elhunyt Horváth Csongor ezredes – közölte a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán. A haláleset körülményeiről mindössze annyit közöltek, hogy szolgálati idején kívül történt.

A poszt szerint Horváth Csongor több mint 26 éve szolgált katonaként. Koszovóban először 22 évvel ezelőtt szolgált, majd részt vett az afganisztáni misszióban, a spanyolországi Szövetséges fegyveres erők szárazföldi parancsnokságán négy évig látott el törzstiszti feladatokat. A Honvédség szerint második koszovói misszióját 2021 októberében kezdte meg, ahol a tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halál érte. “Szorgalmas, alázatos munkáját az elöljárói többször is elismerték.”

PUSKAPOROS A HANGULAT KOSZOVÓBAN

Augusztus elseje óta különösen puskaporos a hangulat Koszovó és Szerbia között. A koszovói törékeny békét egyébként a NATO misszió tartja fenn, amelynek 3770 katonája van a helyszínen. A szövetség által Koszovóban vezetett KFOR misszió – amelyet egy magyar parancsnok irányít – közölte, hogy kész beavatkozni, „ha a stabilitás veszélybe kerül”.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb