Mindenmás

Egy 22-es kaliberű hangtompítós puskával akart vadnyulakat kilőni a szegedi orvvadász – most börtönbe is kerülhet

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség orvvadászat mellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt vádat emelt egy szegedi férfival szemben, aki engedély nélkül egy hangtompítós puskával a kömpöci erdőben vadnyúlra vadászott – írja a promenád24.

A vádirat szerint a férfi azért, hogy engedély nélkül vadásszon, ismeretlen körülmények között beszerzett egy 22-es kaliberű puskát és hozzá 44 db töltényt. Az orvvadász a puska csőtorkolatára előzetesen hangtompítót is felszerelt, így kezdett 2022. március 19-én délelőtt Kömpöc egyik erdejében vadnyúlra vadászni. Rövidesen észrevett egy elejtésre alkalmas példányt, és célzott lövést adott le rá. Szándéka ellenére azonban elvétette a lövést, így az orvvadász autóba ült, és elhajtott a helyszínről.

NEM VOLT ENGEDÉLYE SEM A VADÁSZATRA SEM A FEGYVEREKRE

Mint kiderült, a vadásztársaság tagjainak bejelentésére időközben kiérkező rendőrök igazoltatták a férfit, és a hangtompítós puska, valamint a lőszerek mellett egy légfegyvert is találtak nála, amit a jogosulatlan vadászati tevékenység érdekében tartott magánál. Kiderült, hogy nemcsak a vadászathoz, de a lőfegyver és a lőszerek tartásához sem volt engedélye. Az ügyészség a férfit az orvvadászat mellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb