Mindenmás

“Cigid, van?” – Szeged belvárosában verték meg és rabolták ki az olvasónkat kora reggel

Céges buliból tartott hazafelé egy bennünket megkereső Szeged365 olvasó, akit a Csaba és Retek utcák között félúton szólított le két, 30-40 év közötti férfi. A neve elhallgatását kérő fiatalembertől előbb cigit kértek, majd követni kezdték, kétszer arcon ütötték, végül pedig kifosztották a földön fekvő szegedit.

CIGIT KÉRTEK TŐLE, MAJD ÜLDÖZŐBE VETTÉK

“A Szikin volt céges bulink, onnan tartottam hazafelé hajnal 4 – fél 5 környékén, amikor megtörtént a dolog” – kezdte beszámolóját a 30-as évei elején járó fiatalember. A kollégái a Csaba utcai megállóban tették ki, innen gyalog indult haza a Retek utcába. Valahol félúton – bár a stressz miatt homályosak az emlékei, talán a Debreceni utca környékén – két férfi szólította le,

  • az egyik magas növésű, vékony fickó volt,
  • a másik egy zömökebb, kopasz férfi,
  • mindketten 30-40 év közöttiek voltak.

A két delikvens cigit kért tőle, majd, miután nem reagált erre, a nyomába eredtek. “Éreztem, hogy nagyon jönnek utánam, ezért gyorsítottam a lépéseimen, amire üldözőbe vettek” – emlékezett vissza, mint mondta, gyorsan utolérték, ekkor két nagyobb ütést kapott az arcára.

“Ketten voltak, én meg egyedül, hősködés helyett inkább lementem a földre, teknős pózba. A hátizsákomból és a zsebeimből próbálták kirángatni a dolgaimat, annyi megvan, hogy a telefonomat magam alatt tartva, erősen szorítottam”

– magyarázta. A két elkövető végül a pénztárcáját vette el, majd elrohantak. A tárcában mindössze párezer forint volt, sőt, még a kártyáján sem volt komolyabb összeg, magyarán, a tettesek alaposan hoppon maradhattak, amikor – feltehetően kicsivel odébb – megnézték az irattartó tartalmát.

NEM TART TŐLE, HOGY ÚJRA MEGTÖRTÉNIK

A neve elhallgatását kérő olvasónk annyit kér a Szeged365 virtuális családtagjaitól, ha valaki esetleg megtalálta a pénztárcáját (amennyiben a két tettes a rablást követően eldobta), jelezze nekünk, mi pedig összehozzuk az illetőt a jogos tulajdonosával. A tartó barna színű volt, kinyithatós kivitelben, a benne lévő iratok szolnoki lakcímre szólnak.

Ha megtaláltad cikkünk főszereplőjének iratait, kérünk,

A bántalmazott szegedi nem tett feljelentést, erről annyit mondott, nem látja értelmét, szerinte úgysem lennének meg az elkövetők. Arra a kérdésünkre, hogy tartani fog-e hasonló támadástól legközelebb, az egyébként a szegedi éjszakában dolgozó srác azt mondta, nem fél, sőt, azt sem tudja elképzelni, hogy pont vele történjen meg mégegyszer hasonló eset.

BALHÉSAN INDULT A SZEGEDI NYÁR, VISZONT EGÉSZ VISSZAFOGOTT LETT A VÉGE

Szeged a közbiztonsági statisztikákat illetően legalább olyan jól szokott vizsgázni, mint ha szép lányokról vagy halászléről lenne szó, viszont a 2022-es nyár egymás után több hajmeresztő esetet is hozott. Az egyik szegedi szórakozóhelyen biztonsági emberként dolgozó barátunk annyit mondott júniusban, hogy “megőrült” a város, hogy ez így van-e, nem tudhatjuk, az alábbi sztorik azonban beszédesek.

Az összeállításunkat csakis 18 év feletti Szeged365 olvasóknak hagyjuk itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb