Mindenmás

Balhé a Csillagban: késsel akart bosszút állni Marinkón a Csantavéri Mészáros

A zárka ajtaján lévő “tátika” nyíláson keresztül próbálta meg megsebezni Magda Marinkót a szintén a szegedi Csillag Börtönben ülő “Csantavéri Mészáros”, alias Dér Csaba, a hármas emberölésért életfogytiglanra ítélt férfi azért akart bosszút állni, mert szerinte a Z. Nagy család meggyilkolásával vádolt idegenlégiós a felelős a bátyja haláláért (is). A hétfőn történt konfliktusról a Blikk szerzett tudomást, az értesülésüket a támadó ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya is megerősítette.

HÁROM ÉVTIZEDE FORR A BOSSZÚVÁGY A CSANTAVÉRI MÉSZÁROSBAN

Huszonkilenc éve forr a bosszúvágy a “Csantavéri Mészárosként” elhíresült Dér Csabában, aki közel három évtizede vár az alkalomra, hogy szembenézhessen az idegenlégiót is megjárt embervadásszal, Magda Marinkóval. A három emberölésért életfogytiglani börtönre ítélt Dér Csaba azt állítja, 1993-ban Magda Marinkó likvidálta a testvérét, aki zűrös ügyekbe keveredhetett. Dér akkor tizenhárom éves gyermekként veszítette el a nála 6 esztendővel idősebb bátyját, és megfogadta, egyszer bosszút áll fivére haláláért.

A Blikk szerint a vendetta pillanata most következett el. A helyszín a szegedi Csillag börtön volt, a lap információi szerint Dér hétfőn késsel támadt Marinkóra, miközben életveszélyesen megfenyegette őt.

“MEG FOGSZ FIZETNI A TESTVÉREM HALÁLÁÉRT”

“Csaba elmondása szerint a nagy hőségben engedélyezték a büntetés-végrehajtási intézetben, hogy a zárka ajtaján lévő nyílás, az úgynevezett tátika nyitva legyen, hogy így is több levegő juthasson be. Ezt kihasználva, a védencem egy, vélhetően az étkezéshez rendszeresített kést és egy másik tárgyat is Marinkó felé vágott, akit az őrök éppen a folyosón kísértek sétálóra. Közben azt üvöltötte neki, hogy „meg fogsz fizetni a testvérem haláláért” – erősítette meg az értesülést Dér ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

Dér Csaba szentül meg van győződve arról, hogy a tizenkilenc esztendős korában kivégzett bátyját Magda Marinkó lőtte fejbe, de ezen felül is mélységesen megveti és elítéli a férfi tetteit. Elmondása szerint a saját becsületkódexébe nem fér bele a nők és gyermekek elleni erőszak, a gyilkosság pedig végképp nem

– tette hozzá az ügyvéd.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya a lap érdeklődésére elárulta, a Szegedi Fegyház és Börtönben senki sem sérült meg. A „tátikán” keresztül csak apróbb tárgyak lökhetőek ki, s ha valaki így cselekszik, fegyelmi eljárás indul ellene. A BV egyébként ezt nem nevezi támadásnak.

ALIEN VS PREDATOR, AVAGY DÉR KONTRA MARINKO

Magda Marinkót már nem kell bemutatni a Szeged365 olvasóinak, azonban az ügy másik érintettje kevésbé ismert. Dér Csaba a szegedi Csillag börtönben tölti életfogytiglani büntetését, a “mosolygós gyilkos” és “Csantavéri Halálosztó” néven ismert vajdasági férfit négy gyilkosságért ítélték el. A férfiről májusban írtunk hosszabban, egy akkori interjúban Dér arról is beszélt,

  • hogyan lett mosolygós gyilkos,
  • hogy a börtönben szerelmes lett, megkért egy kint lévő hölgy kezét és családot is szeretne,
  • de szó volt arról is, hogy kriptovaluta bányászattal és autókereskedelemmel is foglalkozik,
  • a börtönben sokat olvas,
  • és hisz Istenben.

Sejthettük, hogy a halálosztó nem a rózsadombi fiatalok kényelmes gyerekszobájából csöppent az alvilágba, ám Dér Csaba élettörténete minden képzeletet felülmúl:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb