Szegedi Arcok

Szerelmes lett és nősülni akar a szegedi Csillag börtönben ülő csantavéri halálosztó

Dér Csaba a szegedi Csillag börtönben tölti életfogytiglani büntetését, a “mosolygós gyilkos” és “csantavéri halálosztó” néven ismert vajdasági férfit négy gyilkosságért ítélték el. A Blikk most interjút készített vele, amiből kiderül,

  • hogyan lett mosolygós gyilkos,
  • hogyan ismerte meg Mónikát, akinek megkérte a kezét és családot is szeretne,
  • de szó volt arról is, hogy kriptovaluta bányászattal és autókereskedelemmel is foglalkozik,
  • a börtönben sokat olvas,
  • és hisz Istenben.

Sejthettük, hogy a halálosztó nem a rózsadombi fiatalok kényelmes gyerekszobájából csöppent az alvilágba, ám Dér Csaba élettörténete minden képzeletet felülmúl. A szegedi Csillagban életfogytiglani fegyházbüntetését töltő férfit négy gyilkosságért ítélték el „pályafutása” során, és jó eséllyel már sosem szabadul a rácsok mögül. A Blikknek adott interjújában kendőzetlen őszinteséggel beszélt a múltjáról, jelenéről és a nagyravágyó terveiről is.

BETARTOTTA AZ ALVILÁG KÓDEXET: SOSEM ÖLT NŐKET ÉS GYEREKEKET

A négyszeres gyilkos nemrég egymillió forinttal támogatott egy nőt, Szigeti Mónikát, akit a lakásmaffia forgatott ki az otthonából. A lap arra irányuló kérdésére, hogy miért tette mindezt, azt válaszolta, hogy mélyen megérintette, egyben felháborította a hölgy története.

“Háborús körülmények között szocializálódtam és nevelkedtem. Megtapasztaltam Szerbia bombázását, túléltem az összes borzalmat és szenvedést. Megtanultam, milyen az, amikor az ember bajban van. Amikor a Blikkben olvastam Mónika problémájától, hogy elcsalták tőle a házát és pénz nélkül maradt az idős édesanyjával és a kisgyermekével, nagyon megérintett a története és egyben felháborított. Együtt éreztem vele” – magyarázta, majd hozzátette, az alvilági kódex szerint védtelen embereket, gyerekeket és nőket sosem bántott, ezért is dühödött fel igazán.

SZERELMES A HALÁLOSZTÓ, NŐSÜLNI AKAR

Mint mesélte, a nővel a segítségnyújtást követően közelebbi kapcsolatba kerültek.

“Nem vártam tőle, hogy hálás legyen, még csak azt sem, hogy megköszönje, ezért nagyon meglepődtem, hogy eljött a tárgyalásomra. Elkápráztatott azzal, hogy nő létére volt bátorsága ahhoz, hogy egyedül elutazzon a bíróságra, és ezzel hálálja meg a segítségem. Egyből láttam, hogy egy kifinomult, művelt, független, jóindulatú, intelligens és jó kedélyű nő. Sokat gondoltam rá ezután és hirtelen kialakultak bennem az érzések” – magyarázta, mint mondta, kimeríthetetlen inspirációforrás lett számára Mónika, akinek a lelke “nagyobb az univerzumnál” is.

Mint a lap írja, hetekkel ezelőtt a lánykérés is megtörtént. “Nagyon érzelmes, meleg lelkű hölgy, elképesztően erősek az érzelmeink egymás irányába, rendelkezik minden tulajdonsággal, amit én nagyra becsülök. Feltettem neki a nagy kérdést, ő pedig igennel válaszolt. Az esküvő mellett családot is szeretnék alapítani” – nyilatkozta a halálosztó.

Magyarországon a fentiekre nincs lehetőség a rácsok mögött, Dér Csaba viszont reméli, hogy a kormány tesz valamit annak érdekében, hogy engedélyezzék Magyarországon is az intim látogatást.

KRIPTOVALUTÁZIK ÉS AUTÓKKAL BIZNISZEL A CSILLAGBÓL

A rettegett gyilkos arról számolt be, hogy pont most indítványozta, hogy legyen két újabb kapcsolattartója, mert szeretné az üzleteit bővíteni. Kriptovaluta bányászattal és autókereskedelemmel is foglalkozik, vannak lojális barátaim, akik az üzleteit intézik több országban is.

NÉGY GYILKOSSÁGÉRT ÍTÉLTÉK EL, DE CSAK HÁRMAT ISMER EL

“Soha nem voltam a szerb drogmaffia bérgyilkosa, mint ahogy sokan hivatkoznak rám. Pénzért soha nem öltem, csak megelőző csapásként lőttem le az embereket, akik az életemre törtek. Háborús időben védtem a saját és a barátaim életét. Négy gyilkosságért ítéltek el, de csak hármat követtem el” – magyarázta.

Dér Csaba 2004-ben, 24 évesen gyilkolt először.

Mint mesélte, egy klán tagjai megöltek körülötte legalább harminc embert, és rá is vadásztak akkoriban. A barátjára 16 lövést adtak le, egyszer mellbe is találták, de túlélte. Műszakállat és parókát öltött magára, bement egy vajdasági luxusétterembe, és leadott négy lövést arra az emberre, aki vadászott rájuk. “Nem úgy néztem, hogy gyilkolok, hanem, hogy megvédem a barátomat” – emlékezett vissza.

40 ÉVES A MOSOLYGÓS GYILKOS, 40 ÉV MÚLVA SZABADULHAT

Mosolygós gyilkosnak nevezték, miután 2019-ben megölt egy babakocsit pakoló maffiózót. “Miért vigyorgott rá?” – kérdezte a lap riportere, amire Dér azt válaszolta, hogy az alvilág legextrémebb dimenziójában élt és úgy is viselkedett. “Valóban volt egy gúnyos, cinikus mosolyom, mielőtt rálőttem. Üzenni akartam vele azoknak, akik a megölésemre törekedtek, hogy nem fognak megtörni és a végsőkig küzdök az életemért. Belgrádban megelőző csapásként végeztem a férfival, aki meg akart bízni egy bérgyilkost, hogy likvidáljon engem. Nem engedhettem meg, hogy kivégezzenek, amíg az életem fő céljait nem valósítom meg” – nyilatkozta.

A célok kapcsán azt mondta, létre akar hozni egy olyan alapítványt, ami támogatja a bajba került gyerekeket és nőket. Édesanyám öngyilkos lett 28 éves koromban. Lelkileg nem bírta elviselni, hogy két gyerekét is elveszítette: engem hosszú időre börtönbe zártak, a testvéremet pedig még 1993-ban fejbe lőtték.

A csantavéri halálosztó legjobb esetben 40 év múlva szabadulhat a börtönből Magyarországon, de távollétében Szerbiában is ugyanennyi időre ítélték, mégsem tűnik elkeseredettnek. Arra a kérdésre, hogy mi tartja életben, azt válaszolta, sokat edz, pozitív műsorokat néz és rengeteget olvas. “A munkát nem engedélyezik, egy magánzárkában élek, mégsem estem depresszióba, kommunikatív vagyok. Nincsen szükségem senkire, hiszek Istenben és vele is beszélgetek” – zárta a beszélgetést

Forrás: Blikk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb