Közélet

Bejelentés, szeptember 1-re: “Nem lesz járványügyi okokból elrendelt online oktatás a tanévben”

“Nem lesz járványügyi okokból elrendelt online oktatás ebben a tanévben, de megoldást fogunk találni az energiaellátás nehézségeire, hiszen az oktatást hagyományos munkarendben kell megszervezni, ez a gyermekeink érdeke, de alapvető gazdasági érdekünk is” – tette ki ma reggel Facebook oldalára Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki azt írta, ma csaknem 1 millió 200 ezer általános és középiskolás diák kezdte meg az új tanévet.

INGYENES KÖNYVTÁMOGATÁS, ISKOLATEJ – ÉS GYÜMÖLCSPROGRAM

“A kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a családtámogatások részévé teszi az ingyenes tankönyvtámogatást, amivel minden közoktatásban részt vevő gyermek számára ingyenessé váltak a tankönyvek” – írta csütörtök reggeli, az iskolakezdésre időzített posztjában a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra hozzátette, az idéntől többen jogosultak ingyenes iskolai étkezésre, az iskolatej és az iskolagyümölcs program pedig a 2022/2023. tanévben is folytatódik, a kormány továbbra is biztosítja az ehhez szükséges forrást.

NEM LESZ ONLINE OKTATÁS, LEGALÁBB IS, NEM JÁRVÁNYÜGYI OKOKBÓL

Bár különféle fórumokon az utóbbi napokban ismét előkerült a “home office” tanítás témája, a posztban a Kormányinfók állandó főszereplője leszögezte,

nem lesz járványügyi okokból elrendelt online oktatás ebben a tanévben,

viszont megoldást fognak találni az energiaellátás nehézségeire. A kijelentés két dolgot is felvet:

  • egyrészt, vajon szeptember 1-jén honnan lehet tudni, hogy fog állni a koronavírus hatodik-hetedik hulláma két hónap múlva?
  • másrészt pedig, vajon az, hogy “járványügyi okokból” nem rendelnek el online oktatást, jelentheti-e azt, hogy más okból (energiaválság) megteszik azt?

Az utóbbi kapcsán némi megnyugtatást ad, hogy leszögezte a szóvivő, hogy az oktatást “hagyományos munkarendben kell megszervezni, ez a gyermekeink érdeke, de alapvető gazdasági érdekünk is.”

A teljes posztot IDE kattintva találod.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb