Mindenmás

Hatalmas őrület vár ránk szeptemberben: országos könnyűzenei tehetségkutatót rendeznek Szegeden

Ha a garázsból végre egy nagyobb színpadra költöznétek a zenekaroddal és szeretnétek megmutatni, mit is tudtok, itt a nagyszerű lehetőség, hogy egy nagy közönség előtt csapassátok. Szegeden szeptember 25-én az Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat, a Hangfoglaló Program és a CityRocks együttes erővel országos könnyűzenei tehetségkutatót rendez.

A Cityrockers oldalán a nyerteseknek értékes lehetőségeket, a részvevőknek hatalmas izgalmakat, a nézőknek pedig észbontó hangulatot ígérnek. Bármilyen stílusú előadó indulhat a megmérettetésen, legyen az pop, rock, jazz, hiphop, metal, blues, reggae, punk, funky, ska, swing, R&B vagy éppen country. A beválogatott zenekaroknak 15 perces koncertet kell adniuk, amelynek a Törpe Tető ad majd otthont. 

OKÉ, DE MIT KAP A NYERTES?

A szakmai véleményeken és a tehetségkutató nyertese bekerül az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió (!!!) forint. Mellette valamennyi megyei és határon túli esemény győztese bekerül az Öröm a zene országos nagy döntőjébe. A teljes évad győztesének fődíja egymillió forint értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2,5 millió forint értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat.

Mindemellett gazdára talán egy 2017-ben alapított Öröm a zene – Újfalusi Gábor Díj is, amelyet minden állomáson egyetlen zenész érdemelhet ki kiemelkedő zenei tehetségével.

Ha ez még mind nem lenne elég, a szervezők még egy lapáttal rátettek a nyereményekre: kiosztásra kerül még egy stúdió videoklip készítés a CityRocks stábjával, koncert meghívás a CityRocks következő eseményeire, valamint fellépési lehetőség a 2023-as Szegedi Ifjúsági Napokon.

A ZSŰRI MÁR NYILVÁNOS TAGJAI

  • Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára
  • Balázs Sziszka és Görögh Dani a Hangfoglaló Program képviseletében

JELENTKEZNÉL? MUTATJUK HOGYAN:

A nevezés feltétele csupán az, hogy:

  • a zenekar magyarországi vagy határon túli magyar legyen, amely élőzenei, hangszeres produkciókkal készül, saját dalokat ad elő
  • a zenekar szeptember 15-én éjfélig a [email protected] címen jelentkezzen a versenyre és befizesse a nevezési díjat (ötezer forint).

Az rendezvény Facebook eseményénél még több infót találsz IDE KATTINTVA.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb