Közélet

Bejelentést tett a kormány: meghosszabbítják a válsághelyzetet, most épp a tömeges bevándorlás miatt

A magyar határon érzékelhető migrációs nyomás az elmúlt időszakban erősödött, ezért a kormány 2023. március 7-ig meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A tájékoztató szerint az idén már több mint 162 ezer határsértőt fogtak el a magyar határon, míg tavaly az azonos időszakban ez a szám “csak” 60 ezer volt. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt majdnem 100 ezerrel több migráns próbált illegálisan Magyarország területére lépni, míg az embercsempészek száma megduplázódott az előző év azonos időszakához képest.

A balkáni útvonalon rekedt migránsok egyre erőszakosabban próbálnak bejutni az országba és rendszeresen rátámadnak a határt védő rendőrökre, legutóbb éppen a határkerítést építőket dobálták meg kövekkel és támadtak rájuk baltával – írja KTK, majd hozzáteszik: Magyarország számára kiemelten fontos a déli határszakasz védelme, ezért is van szükség határvadászok felállítására és a határkerítés megerősítésére.

A magyar kormány továbbra is nyílt és egyértelmű bevándorláspolitikát folytat: fenntartjuk a határkerítést, biztosítjuk a határvédelmet, és a brüsszeli vitákban is azt a határozott álláspontot képviseljük, hogy visszautasítjuk a migránsok betelepítését, Európát és Magyarországot meg kell védeni a tömeges bevándorlástól

– szögezték le.

A vonatkozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben olvasható.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: their website
  2. Visszajelzés: หวย LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb