Közélet

Utolérte az energiaválság Hódmezővásárhelyet is: átmenetileg bezárhat az Emlékpont Múzeum, de bölcsődei és óvodai csoportok összevonását is vizsgálják

A magas energiaárak miatt átmenetileg bezárhat a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum, de az sem kizárt, hogy bölcsődei és óvodai csoportok összevonása lesz szükséges a településen, írta meg a Telex.

AZ EMLÉKPONT MÚZEUM SORSÁRÓL HAMAROSAN DÖNTÉS SZÜLETHET, DE BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI CSOPORTOK ÖSSZEVONÁSA IS FELMERÜLT MÁR

A múzeum sorsáról hamarosan döntenek, mondta a Telexnek Szabó János gazdasági alpolgármester. Szintén tervben van, hogy más, kevés látogatót fogadó helyen is mérsékelik vagy szüneteltetik a fűtést. A hódmezővásárhelyi önkormányzat intézményei mintegy 25 önálló telephelyen működnek. Ezek többsége óvoda és bölcsőde, de van köztük könyvtár, művelődési ház, ifjúsági klub, múzeum, és képzőművészeti galéria is. Elképzelhető, hogy összevonnak bölcsődei és óvodai csoportokat, ennek lehetőségét is vizsgálják még.

A TELEPÜLÉSEN IGYEKEZNEK FELGYORSÍTANI A KÜLÖNBÖZŐ ENERGETIKAI FEJLESZTÉSEKET, ÍGY:

  • a városháza tornyának hamarosan kezdődő felújításánál napelemes LED-lámpákkal oldják meg a világítást,
  • az egyik bölcsődében pedig most kezdenek fűtés-korszerűsítésbe: a régi, nagy fogyasztású gázkazánok helyett talajszondás, hőszivattyús fűtés lesz, napelemekkel kombinálva,
  • az önkormányzati intézmények egy részét már korábban átállították termálvíz-hőenergiára, a városháza, a gimnázium, és a strandfürdő is így működik. Az a terv, hogy később óvodákat és bölcsődéket is bekötnek a termálvizes fűtési hálózatba.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb