Mindenmás

A nagylaki határon elkövetett korrupció miatt csapott le a TEK rendőrökre és pénzügyőrökre, Szegeden is járhattak (frissítve)

Kedden reggel jelent meg egy fotó a Szeged365 társalgó csoportunkban, amin az látszódik, hogy a TEK nagy sürgés-forgásban van az egyik szegedi ingatlannál, ma pedig kiderült, hogy korrupció miatt csaptak le rendőrökre és pénzügyőrökre több helyszínen, akik a megyénkben lévő nagylaki határon áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröket vesztegethettek meg.

Az, hogy van-e összefüggés a két akció között még nem tisztázott, az viszont viszont biztos, hogy a hét elején Szegeden is akciózott a TEK. A Fővárosi Főügyészség mai tájékoztatása szerint a napokban öt hivatalos személyt fogtak el, és négy korrupciós esetet tártak fel a nagylaki határon történt vesztegetések ügyében. Mint kiemelték, a megalapozott gyanú szerint az elfogott rendőrök, illetve pénzügyőrök áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröktől a Magyarországra történő belépésük alkalmával jogtalan előnyt kértek a határátkelőhelyen.

A rendszerint 5-50 eurós vesztegetési pénzért cserébe a gépjárművek ellenőrzésére vonatkozó kötelezettségeiket megszegték.

NAGY ÖSSZEGŰ KÜLFÖLDI VALUTÁT FOGLALTAK LE

Az is kiderült, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt hallgatta ki őket gyanúsítottként. A gyanúsítottakat a nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve, egy több helyszínes akció keretében fogták el. A házkutatások során nagy összegű külföldi valutát foglaltak le, ami alátámasztotta a bűncselekmények gyanúját. A nyomozás adatai szerint több alkalommal is megvalósult hasonló korrupciós eset, ennek vizsgálata a nyomozás tárgyát képezi. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A szegedi esettel kapcsolatban egyébként felkerestük a Fővárosi Főügyészséget, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE (15:48): A KORRUPT PÉNZÜGYŐRÖK ÉS RENDŐRÖK ÜGYÉBEN NYOMOZTAK SZEGEDEN

A Fővárosi Főügyészség kérdéseinkre válaszolva elküldte a fent is megírt közleményt, mely szerint 2 hivatásos pénzügyőrrel, valamint 3 hivatásos rendőrrel szemben folytatnak nyomozást, akiket a nyomozó ügyészek a napokban a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve, egy több helyszínes akció keretében fogtak el. Tehát, mint kiderült, kedden a Sárkány utcában ebből az ügyből kifolyólag szorgoskodott a TEK, vagyis szegedi résztvevője is lehet az ügynek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb