Szegedi Arcok

Példás összefogás a Cső utcai óvodásokért: két klímaberendezést is kaptak a kicsik, így már a 40 fokos nyári forróság sem akadály

“Képviselőtársainkkal és vállalkozókkal összefogva magánadományként két klímabarendezést ajándékoztunk a Cső utcai óvodának, és fel is szereltettük azokat. Így már a 40 fokos nyári forróságban is nyugodtan tölthetik csendes pihenőjüket a gyermekek” – írta csütörtökön Haág Zalán, KDNP-s önkormányzati képviselő a közösségi oldalára.

JÚNIUSBAN INDULT A CSŐ UTCAI ÓVODA KÁLVÁRIÁJA

512 millió forintból korszerűsítették a Cső utcai óvodát, de egy darab klímát sem szereltek be – írtuk meg még júniusban miután a nagy melegben az összes lurkót a földszintre voltak kénytelenek “menekíteni” a közel 40 fokos hőségben. Ekkor az édesanyák jelezték Chovanecz Kata önkormányzati képviselőnek, hogy a fent említett óvoda emeleti csoportszobáiban elviselhetetlen lett a meleg.

SZEGEDI CÉG SIETETT A GYEREKEK SEGÍTSÉGÉRE

Pár napra rá Chovanecz Kata önkormányzati képviselő közölte, hogy egy szegedi klímás vállalkozás, a Klímaker sietett a kicsik segítségére. Mint kiderült, a cégnél olvasták a Cső utcai óvoda történetét, így szerették volna a gyerekeknek a lehetőségeikhez mérten még teljesebbé tenni az új ovijukban megélt élményeket, ezért egyből az jutott az eszükbe, hogy felajánlanak egy MIDEA típusú, gyerekeknek szánt dizájnnal gyártott légkondicionáló készüléket és annak szakszerű beszerelését.

KÉT KLÍMABERENDEZÉS IS KERÜLT VÉGÜL AZ ÓVODÁBA

Mint kiderült, a történet itt nem állt meg, hiszen Haág Zalán KDNP-s önkormányzati képviselő ma a közösségi oldalán azt írta, hogy a képviselőkkel és a vállalkozókkal összefogva magánadományként két klímabarendezést ajándékoztak a Cső utcai óvodának, és fel is szereltették azokat. Mint kiemelte: “így már a 40 fokos nyári forróságban is nyugodtan tölthetik csendes pihenőjüket a gyermekek”. Haág Zalán posztjában azt is kihangsúlyozta, hogy az akciót más intézményekben is folytatni fogják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb