Mindenmás

Winter is coming: a jövő héten már talajmenti fagyok is előfordulhatnak, néhol elindulhat a fűtési szezon

A jövő héten a szokásosnál jóval hűvösebb időre számíthatunk, mert észak felől hideg léghullámok érik el a Kárpát-medencét, a hideg levegő pedig fokozatosan áramlik hazánk fölé – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon. Mint kiderült, a hajnalok igencsak frissek lesznek: Szegeden például 6-7 fokig csökken majd a hőmérséklet.

Az OMSZ szerint a hőmérséklet-maximumok 20 fok alatt maradnak, illetve a minimumok is folyamatosan csökkennek majd a jövő héten. A hidegre kimondottan érzékeny részeken pedig 5 fok alá is egész könnyedén lehűlhet a levegő, sőt néhol már talajmenti fagy is előfordulhat. Szegen sem lesznek túl melegek a hajnalok. Bár még szeptember közepét írunk, mégis éjszakánként 6-7 fokig hűl majd le a levegő városunkban.

NÉHOL ELINDULHAT A FŰTÉSI SZEZON

Az OMSZ szerint mivel a fűtés általában a napi középhőmérséklethez van igazítva, és jövő héten a középhőmérsékletekben is csökkenés várható, néhol már elindulhat a fűtési szezon. Változásra csak a jövő hét végén lehet számítani, ekkor kissé emelkedni kezd a hőmérséklet. Az OMSZ posztjában emlékeztet, hogy első használat előtt érdemes szakemberrel átnézetni a kazánokat, fűtőberendezéseket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb