Szegedi ArcokVideo365

Ilyet még nem láttunk: Dominique a fagyis -, Mikler Roland a DJ pultban, mindez Szegeden – elstartolt a jótékonysági hétvége a ritka betegséggel küzdő Petráért

Igazi családias hangulat uralkodott péntek délután Mesi Mesebeli Cukrászdájában, ahol a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Petra részére zajlik a gyűjtés. A jótékonysági akció keretében egész hétvégén, szeptember 16-18. között, szegedi közismert személyiségek állnak be a fagyis pultba és osztják a vendégeknek a nyarat idéző hűsítő finomságokat, a bevétel 30%-át pedig Petra gyógyulására fordítják. Pénteken elsőként DJ Dominique, szegedi születésű lemezlovas és Mikler Roland, a Pick Szeged játékosa ragadott fagyis kanalat. Kameránkkal mi is ott jártunk, s hoztunk nektek egy kis ízelítőt a tegnapi nap legjobb pillanataiból.

DJ DOMINIQUE AJÁNDÉKKAL IS KÉSZÜLT PETRÁNAK

DJ Dominique családjával érkezett a rendezvényre, magával hozta kislányát és a cukrászdában találkozott Szegeden élő szüleivel is. Mint mondta, nagyon élvezte a fagyiosztást és Petrával is gyorsan összebarátkoztak, még ajándékot is hozott a kislány részére. “Készültem egy kis mixel Petra számára, azonkívül hoztam neki egy Fergeteg Party lemezt. Ezzel próbáltam számára örömet szerezni és úgy láttam, hogy sikerült is” – mesélte el DJ Dominique.

AMIKOR KÉT LEMEZLOVAS EGYMÁSRA TALÁL

A lemezlovas azt is elárulta, Mikler Rolanddal most találkozott először személyesen, ami azért is külön öröm számára, mert, mint kiderült a Pick Szeged játékosával van egy közös szenvedélyük. Mikler Roland is otthonosan érzi magát a DJ pult mögött, igaz, mint ahogy a válogatott kézilabdázó elárulta, főleg amióta az ikrei megszülettek ritka hobbiként tekint csak rá, hiszen kevés időt tud arra fordítani, hogy pörgesse a lemezeket. Mindenesetre, amikor a Pick Szeged kapusa bekeverte Valmartól az Úristen című számot, Petra hatalmasat tombolt rá. Ahogy anyukája, Józsáné Fehér Mária elárulta, nem véletlenül, hiszen ez a kislány nagy kedvence.

AZ EGÉSZ VILÁGON CSAK 50 EMBER KÜZD PETRA RITKA BETEGSÉGÉVEL

Petra egy veleszületett, nagyon ritka genetikai betegséggel küzd. A világon kevesebb, mint 50 ilyen esetet diagnosztizáltak eddig, jelenleg nincs rá gyógymód. A betegség velejáró tünete, hogy Petra kis végtagjaiból felszívódtak a csontocskák. Mint Petra édesanyja, Marcsi beszámolt róla, már pár hónaposan tudták, hogy valami nincs rendben, és amikor egy évesen még felállni sem tudott, megkezdődött a család azóta is tartó kálváriája. Éveken keresztül kutatta a betegség okát a Szegedi Genetikai Intézet, velük párhuzamosan a pécsi is, de vizsgálták a vérmintákat Debrecenben, sőt külföldön is. Végül tavaly előtt érkezett meg a pontos eredmény a diagnózissal Finnországból: eszerint Petra az úgynevezett MAFB gén mutációban, multicentrikus carpotarsalis osteorysis szindrómában szenved, amelyhez hipotónia (laza, gyenge izomtónus) és lissencephalia (kisebb agyi fejlődési rendellenesség) társul.

Nézd meg videóriportunkban a pénteki nap legjobb pillanatait, hogyan osztott fagyit Mikler Roland és DJ Dominique .

A FAGYIOSZTÁS FOLYTATÓDIK, SZOMBATON ÉS VASÁRNAP ÍGY NÉZ KI A MENETREND MESI MESEBELI CUKRÁSZDÁJÁBAN

Szeptember 17. – Szombat

  • 14:00 – 16:00 – Szekció Zenekar frontembere (Csapó Csibe Csaba)
  • 15:00 – 18:00 – Bigiboy – szegedi DJ
  • 15:00 – 18:00 – Kárász Anna – négyszeres világbajnok kajakozó

Szeptember 18. – Vasárnap

  • 15:00 – 18:00 – Bánhidi Bence – Pick Szeged játékosa
  • 14:00 – 18:00 – DJ Harmath (ex-Tisza Gyöngye)

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb