Szegedi Arcok

Dj Dominique, Bánhidi Bence, Kárász Anna – péntektől vasárnapig mindenki a ritka betegségben küzdő kislánynak, Józsa Petrának gyűjt Szegeden

Szegedi hírességek fognak össze a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Józsa Petra Hanna megsegítésére: péntektől vasárnapig városunk olyan kiemelkedő alakjai ragadnak majd fagyikanalat, mint Várkonyi Attila alias DJ Dominique, Kárász Anna, Mikler Roland és Bánhidi Bence. A jótékonysági akció helyszíne a Makkosházi körúton lévő cukrászda, az esemény a 3-as szám bűvöletében zajlik majd:

3 nap alatt a teljes bevétel 30%-át utalják majd át a kis hős gyógyítására.

AZ EGÉSZ VILÁGON CSAK 50 EMBER KÜZD PETRA RITKA BETEGSÉGÉVEL

A tündéri szegedi kislány egy veleszületett, nagyon ritka genetikai betegséggel küzd. A világon kevesebb, mint 50 ilyen esetet diagnosztizáltak eddig, jelenleg nincs rá gyógymód. A betegség velejáró tünete, hogy Petra kis végtagjaiból felszívódtak a csontocskák. Mint Petra édesanyja, Marcsi beszámolt róla, már pár hónaposan tudták, hogy valami nincs rendben, és amikor egy évesen még felállni sem tudott, megkezdődött a család azóta is tartó kálváriája. Éveken keresztül kutatta a betegség okát a Szegedi Genetikai Intézet, velük párhuzamosan a pécsi is, de vizsgálták a vérmintákat Debrecenben, sőt külföldön is. Végül tavaly érkezett meg a pontos eredmény a diagnózissal Finnországból: eszerint Petra az úgynevezett MAFB gén mutációban, multicentrikus carpotarsalis osteorysis szindrómában szenved, amelyhez hipotónia (laza, gyenge izomtónus) és lissencephalia (kisebb agyi fejlődési rendellenesség) társul.

KÁRÁSZ ANNA LAPÁT, DOMINIQUE LEMEZJÁTSZÓ HELYETT RAGAD FAGYIKANALAT

Mesi Mesebeli Cukrászdájában nem először gyűjtenek Petra gyógyítására, az év végén például másfél tonna kupakot gyűjtöttek össze a közismert szegedi jótevő, Antoni Dusán vezényletével. Mint a vendéglátóhely tulajdonosa, Deák Emese elmondta, újra a szegedi kislányért fognak össze, azonban ezúttal egy minden eddiginél nagyobb volumenű jótékonysági akcióba kezdenek, melyben olyan közismert szegediek is részt vesznek,

  • mint a szegedi születésű, a napfény városába gyakran hazajáró Dj Dominique,
  • a négyszeres világbajnok Kárász Anna,
  • a kézilabda-klasszis Bánhidi Bence és Mikler Roland,
  • vagy a szegedi éjszaka jellegzetes arcai, Bigiboy és a Rádió 88-as Nacsa Norbi.

A képlet egyszerű: három napon át a fenti celebritások állnak a fagyipultba, a teljes bevétel 30%-a pedig Petra gyógyítására megy. A hétvége telis-tele lesz meglepetésekkel, többek között a KAM Home Goes 2 Bamako csapatának rally autóját is kiállítják a cukrászda előtti placcon.

A menetrend:

SZEPTEMBER 16. PÉNTEK 15:00 – 18:00

  • DJ Dominique,
  • Mikler Roland

SZEPTEMBER 17. SZOMBAT 15:00 – 18:00

  • Kárász Anna
  • Bigiboy

SZEPTEMBER 18. VASÁRNAP 15:00 – 18:00

  • Bánhidi Bence

Helyszín: Mese Mesebeli Cukrászdája, Szeged, Makkosházi krt. 7.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb