Közélet

KTK: minimum 20 foknak kell lennie a szegedi általános iskolákban

A kormány magán kezdi a takarékoskodást, a lakossági rezsicsökkentést pedig továbbra is biztosítja – szögezte le a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez hétfőn este eljuttatott közleményében. A sajtóanyag egy izgalmas tételt is tartalmaz, mint írják, a köznevelési és szakképző intézményekben elég, ha a minimum 18 Celsius fokot eléri a léghőmérséklet, azonban ott, ahol 14 év alattiak gondozása, oktatása zajlik, vagyis az általános iskolákban legalább 20 Celsius fokot kell biztosítani.

AZ ÁLLAMI INTÉZMÉNYEKBEN A MAXIMUM, A KÖZNEVELÉSIEKBEN A MINIMUM LESZ A 18 FOK

“A kormány a takarékoskodást magán kezdi és 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami intézmények és gazdasági társaságok részére” – írták a közleményben. Ennek részeként 2022. október 1-jétől a fűtéssel biztosított léghőmérséklet a 18 Celsius fokot nem haladhatja meg az állami intézmények helyiségeiben és tereiben, a szabályozás alól kivételt képeznek

  • az egészségügyi,
  • a bentlakásos ellátást nyújtó szociális,
  • a gyermekvédelmi,
  • valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények.

“A köznevelési és a szakképző intézményekben legalább 18 Celsius fokot kell elérnie a léghőmérsékletnek, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahol 14 év alattiak gondozása, oktatása zajlik, ott legalább 20 Celsius fokot kell biztosítani”

– ismerteti a KTK.

HAVI 181 EZRET SPÓROL MAJD EGY ÁTLAGFOGYASZTÁSÚ CSALÁD

A közleményben kitértek arra is, hogy Európában egyedül Magyarországon van rezsicsökkentés, amely minden magyar család, minden magyar nyugdíjas számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig.  A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg, a háztartások a valós piaci ár hetedéért kapják meg az áramot, és a valós piaci ár tizedéért a gázt – jelezték.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb