Mindenmás

Napi pakk: záporokat és zivatarokat hoz a kedd Szegedre, ma van a takarítás világnapja

Lemásolja a hétfőt a kedd: ismét záporok és zivatarok jöhetnek, de nyugi, azért a nap is kisüt majd Szegeden. A hőmérséklet is a hét első napjához hasonló lesz, ugyanis marad a 18 fok városunkban. Születésnaposok is jutottak mára, sőt, el sem hiszed, de most van a takarítás világnapja! Porszívó és forró kávé a kézbe, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK ÉS VILÁGNAPOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Friderika, Federika, Filip, Filippa, Frida, Fülöp, Zsuzsa és Zsuzsanna nevű olvasónknak! Egy pár érdekesség mára:

  • ma van a takarítás világnapja! 1992-ben az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) szeptember 20-ra meghirdette a Takarítási Világnapot, amelynek célja a világméretű nagytakarítás. Magyarországon a dátumhoz legközelebb eső hétvégén a környezet megtisztítására hívják fel az embereket,
  • de 88 éve már annak is, hogy megszületett Sophia Loren többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz színésznő és énekesnő,
  • 125 éve látta meg a napvilágot Tamási Áron Kossuth-díjas író, akadémikus (Ábel – trilógia),
  • 74 éve pedig George R. R. Martin amerikai író, forgatókönyvíró, a Trónok harca írója.

ZÁPOROK, ZIVATAROK JÖHETNEK SZEGEDRE

Ahogy hétfőn, úgy kedden is változóan felhős-napos időre van kilátás, és ekkor is kialakulhatnak záporok valamint zivatarok. Többfelé élénk, erős marad az északnyugati szél. Hajnalban 3-10 fok várható, délutánra pedig 13 és 19 fok közé emelkedhet a hőmérséklet Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb