Szegedi Arcok

Óriási kutya, óriási szerelem – Szeged egyetlen olyan üzletében jártunk, amelynek egy 60 kilós blöki az influenszere

Divatos marketing megoldás lett influenszert tartani, persze a többnyire celebritások által végzett munkát csak a legnagyobb cégek tudják megfizetni. A szegedi KKV szektorban éppen ezért még viszonylag ritka a dolog, bár van egy cég, ahol nem pucsítós csajokra vagy feszülő bicepszű srácokra bízták a dolgot, hanem a létező legautentikusabb karakterre, aki egy különleges állateledel-boltot népszerűsíthet:

egy 60 kilós, óriás kutyára, Amarra.

A szegedi BARF Food nagyágyú AMAR Foodban jártunk, amelyet egy dél-afrikai származású, nehézsúlyú házőrző alapított, viszont egy kétgyermekes szegedi anyuka üzemeltet.

Cikkünkben

  • elmeséljük, mitől annyira klassz dolog a BARF műfaja,
  • és azt is, mennyire horkol egy kutya, amely akár 80 kilós is lehet.

KÉT GYEREK, HATVAN KILÓS KUTYA, EGYEDI VÁLLALKOZÁS

Hogy jön az, hogy egy kétgyermekes anyuka speciális kutyatáp-boltot alapít? – tettük fel a kérdést Fanninak, aki azt válaszolta, a küldetés az, hogy megtanítsák a gazdikkal, hogyan lehet a megfelelő étkezéssel hozzásegíteni a kutyusokat a hosszú, egészséges élethez.

Az általuk is képviselt BARF kifejezés a Biologically Appropriate Raw Food rövidítése, amely eredetileg csont és nyersétel diéta néven jelent meg a kutyák táplálásával kapcsolatban. Az eredeti BARF diétát dr. Ian Billinghurst dolgozta ki, aki azt javasolta, hogy a kutya 60%-ban nyers, húsos csontot kapjon enni. Az étrend fennmaradó 40%-ában különböző ételek szerepelnek, zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék.

Mint interjúalanyunk mondta, fárasztó, strapás műfaj ez, néha az egész éjszakát azzal töltik, hogy porcióznak, csomagolnak azon gazdik helyett, akik szeretnének BARF-ozni, viszont viszolyognak a nyers hús látványától. Fanni hisz benne, hogy amit csinálnak, az nem munka, hanem hivatás, ez utóbbi nagy erőt ad neki.

KUTYÁD VAN VAGY MACSKÁD?

“Kutyád van vagy macskád?” – hangzik az első kérdés, amikor belépsz az AMAR Foodba, ahol a vásárlás nem a klasszikus, kutyatápboltos “bemegyek, leveszem a polcról, kifizetem, hazamegyek” négyszögben zajlik, hanem komplex, személyes tanácsadást, tervezést nyújtanak.

Fanni először arra fog rákérdezni,

  • hogy mit eszik a kutyusod,
  • mik a problémái,
  • mit szeretnél elérni, mi a célod,

majd összeállítanak egy kutyára szabott étrendet, ezt követően pedig adnak minimum egy nap gondolkodási időt.

“Fontos, hogy csakis akkor vágjon bele valaki a BARF-ba, ha komolyan gondolja és végig is csinálja” – magyarázta.

A módszerrel egyébként rengeteg jót teszünk a kiskedvencünkkel, rengeteget javít a közérzetén, optimálisra állítja a testsúlyát, szebb lesz a szőrzete, de a legfontosabb, hogy hozzásegíti őket egy betegségektől mentes, hosszú élethez.

“ELÉG SÚLYOS” – AVAGY, ILYEN A NAGYBETŰS ÉLET AMARRAL

Az interjú végén természetesen kitértünk az AMAR Food központi karakterére, alapítójára, egyben négylábú influenszerére is, a 60 kilós boerboel blökire, Amarra. A két éves óriás egyébként hatalmas arc, Fanni érkezésekor gyakorlatilag kirobbant a kocsi csomagtartójából, üdvözlés gyanánt kellemesen összenyalt bennünket (úgy éreztük magunkat, mint a Flinstone-családból Frédi, amikor a rajzfilm intrójában boldogan a nyakába ugrik a házi dinoszauruszuk), majd bevonult a kedvenc sarkába, ahonnan fegyelmezetten, egyben kíváncsian figyelte az interjút.

“Elég súlyos”

– válaszolta nevetve Fanni arra kérdésre, hogy milyen az élet Amarral.

Mint magyarázta, a 60 kilós boerboel nagyon jól kijön a gyermekeivel, ehhez pedig annyi kellett, hogy mindenkinek meglegyenek a szabályai a családban. Mint mesélte, a hatalmas aranyossal egyetlen gond van csak (viszont ez utóbbit minden éjszaka végig is kénytelenek hallgatni): horkol, mindezt pedig az esetek többségében az ágyuk alá bekommandózva teszi meg.

AMAR Food

Szeged, Csaplár Benedek u. 4/B, 6724

Nyitva: hétköznapokon 15.00-18.00

Bejelentkezés: 06 30 080 0071

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb