Szegedi Arcok

Benne van az Y-Faktor a városi közútkezelőben: egy különös kerékpáros festésminta jelent meg a Szabadkai út és a Móravárosi krt. kereszteződésében

Egy különös festésminta jelent meg a Szabadkai út és a Móravárosi körút kereszteződésében az elvileg osztatlan gyalog- és kerékpárúton – szúrta ki a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged. Mint kiderült, több szempontból is vétettek a tervezők a helyszínen, hiszen majdnem minden esetben a záróvonalon kell áttekernünk.

A helyi bringás klub szerint biztos jól átgondolták, hogy hova, miért fújják a festéket ezekben az anyagilag húzós időkben, de azért két kérdés kapásból felmerült náluk:

  • Hogyan biciklizzünk a Szabadkai úton a Belváros felől Kecskés irányába (vagy fordítva) anélkül, hogy átmenjünk egy záróvonalon? A zebrán, és a gyalogosoknak jelölt térfélen?
  • Ha a Móravárosi körútról jobbra bicikliznénk, vagy a Szabadkai útról a körútra balra, akkor azt a záróvonalon áthajtva, vagy a gyalogosoknak szánt oldalon tegyük?

SZORGOSAN FESTEGETIK A NEM HASZNÁLT BICIKLIUTAKAT TARJÁNBAN

A szegedi bringások arra is felhívták a figyelmet, hogy mindeközben szorgosan festegetik a senki által nem használt, nem igényelt, és technikailag is hiányos, járdának látszó bicikliutak átvezetéseit Tarjánban, a nulla forgalmú mellékutcákon.

A CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged mindezek mellett kiemelte, hogy remélik, hogy ezúttal a Mikszáth Kálmán utcai lekopott biciklis piktogram, vagy a Dugonics téri körforgalom elhasznált kerékpáros nyomainak újrafestésére is jut némi festék, vagy a szőregi pizzázó előtti parkolós útszakaszra, mert oda jobban hiányzik a felfestés, mint a nem használt szakaszokra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb