Közélet

Menekülnek a férfiak Oroszországból Putyin bejelentése miatt, Moszkvából már nem lehet repülőjegyet kapni

Az Oroszországból induló repülőjáratokra az egyirányú jegyek gyorsan elfogytak szerdán, miután Vlagyimir Putyin elnök elrendelte 300 ezer tartalékos katona azonnali behívását. Putyin kora reggeli televíziós beszédében tett bejelentése felvetette a félelmet, hogy a harcképes korú férfiak egy része nem hagyhatja majd el Oroszországot − közölte a Reuters hírügynökség.

Mint kiemelték, az Aviasales adatai szerint a Moszkvából a törökországi Isztambulba és az örményországi Jerevánba – mindkét célállomásra, ahová az oroszok vízum nélkül utazhatnak – közlekedő közvetlen járatok szerdán gyorsan elfogytak, de néhány, átszállással járó útvonal, köztük a Moszkvából Tbiliszibe tartó járatok, szintén elérhetetlenek voltak. 

PUTYIN RÉSZLEGES MOZGÓSÍTÁST RENDELT EL

Az orosz elnök a részleges mozgósítást már a mai, azaz a szeptember 21-ei nappal elrendelte. Putyin kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok, tehát akik katonai gyakorlattal rendelkeznek. Az orosz elnök aláírta az erről szóló rendeletet. A TASZSZ orosz állami hírügynökség arról ír: a rendelet értelmében az orosz kormány dönt arról, hogy kik azok, akiknek joguk van halasztást kapni a mozgósítási célú sorozás alól.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb