Közélet

Putyin részleges mozgósítást rendelt el, közben nukleáris fegyvereket emlegetett

Kedd estére várta a világ, szerda reggelre kaptuk meg Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédét, melyben először szólt az orosz néphez azóta, hogy február 24-én “különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el Ukrajna ellen. Az óriási sajtófigyelem kísérte bejelentés során Putyin részleges mozgósítást rendelt el, majd kijelentette,

  • csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok,
  • és hangsúlyozta, „nem blöfföl, amikor azt mondja, hogy nukleáris fegyvereket is bevethet”.

Az orosz elnök arról beszélt, hogy szerinte a nyugati országok minden függetlenséget és fejlődést megpróbálnak blokkolni, mindezt azért, hogy akaratukat brutálisan rákényszerítsék másokra. Mint fogalmazott, a fő cél, vagyis a donbászi régió lakosságának felszabadítása, nem változik.

“A Nyugat célja továbbra is a gyengítés és a pusztítás, ezt nyíltan kimondják. A Nyugat agresszív oroszellenes politikájában átlépett minden határt”

– mondta beszédében Vlagyimir Putyin, hozzátéve, hogy szerinte a Nyugat célja Oroszország meggyengítése, megosztása és elpusztítása.

PUTYIN SZERINT NEM BLÖFFÖL, AMIKOR A NUKLEÁRIS FEGYVEREKRŐL BESZÉL

Az orosz elnök a részleges mozgósítást már a mai, azaz a szeptember 21-ei nappal elrendelte – idézte az Index. Putyin kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok. Az orosz elnök aláírta az erről szóló rendeletet.

Valgyimir Putyin beszédében úgy fogalmazott: „nem blöfföl, amikor azt mondja, hogy nukleáris fegyvereket is bevethet”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb