Mindenmás

Úgy megverte cipőkanállal a szomszédját egy ember Szegeden, hogy az belehalt a sérülésekbe – 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott

3 év 6 hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítéltek egy embert ma Szegeden, amiért az olyan súlyosan bántalmazta egy fém cipőkanállal az ismerősét, hogy a sértett abba belehalt – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szegedi Törvényszék.

Mint írják, a nem jogerős ítélet lényege szerint az egymás szomszédságában élő vádlott és a sértett hosszú évek óta jó ismerősök voltak. A vádlott 2021 nyarán a hajnali órákban megjelent a sértett kisházában, ahol az ágyában fekvő-félülő helyzetben levő, egészségi állapota miatt védekezésre csupán korlátozottan képes férfit egy fém cipőkanállal több alkalommal a fején, orrán megütötte. A mozgásában korlátozott, vérző sértettet a vádlott ezután magára hagyta, aki – az őt ért bántalmazás hatására – rövid időn belül életét vesztette. A vádlott néhány órával később ismét megjelent a sértett lakásán, ahol észlelte, hogy a sértett elhalálozott, majd ezután értesítette a mentőszolgálatot.

BEISMERTE BŰNÖSSÉGÉT

A tájékoztatás szerint a vádlott a bíróság előtt beismerte bűnösségét lemondott a tárgyláshoz való jogáról, így a bíróság az előkészítő ülésen meghozott ítéletében halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki őt bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítés érdekében fellebbezett, az ügyészség pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozat bejelentésére.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless niches
'Fel a tetejéhez' gomb