Mindenmás

Minden napra jut egy: rákkeltő anyag lehet az egyik Abonett termékben, visszahívta a gyártó

A gyártó visszahívja az üzletekből az Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g-os terméket, mert a megengedettnél magasabb lehet benne az aflatoxin. A visszahívás a 2023. 10. 24. minőségmegőrzési idejű, 5997148703625 EAN-kódú, KT01001 cikkszámú termékekre vonatkozik. 

A terméket gyártó cég arra kéri a vásárlóit, hogy küldjék vissza nekik a fenti azonosító adatokkal rendelkező terméket a 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre. A postaköltséget állják, és kompenzációt is ígérnek. 

JÚLIUSBAN IS VISSZAHÍVTÁK UGYANEZT A TERMÉKET

Nem a mostani az első alkalom, hogy a gyártónak vissza kell hívnia ugyanezt a terméket, ráadásul épp az aflatoxin miatt. Július végén a 2023. augusztus 20-i minőségmegőrzési idejű tételeknél kellett megtennie ugyanezt.

Az aflatoxin már kis mennyiségben is mérgező, májkárosító és rákkeltő hatással bír. Több élelmiszer és takarmány aflatoxintartalmát is uniós határozat szabja meg. 

FRISSÍTVE: VISSZAHÍVJÁK A 2023. OKTÓBER 24-I MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDEJŰ EXTRUDÁLT KENYERET IS

“A fogyasztók egészsége mindennél fontosabb az extrudált termékeket gyártó Abonett Kft számára. A több mint 35 éves múltra visszatekintő családi cég a vásárlói iránti maximális felelősségérzet miatt kiemelt figyelmet fordít a minőségi alapanyagok beszerzésére és ezek szakszerű feldolgozására. Az Abonett Kft. évtizedek óta foglalkozik extrudált kenyerek gyártásával. Célja, hogy kiemelkedő minőségű, adalékanyagmentes, magas tápértékű extrudált kenyereket kínáljon a fogyasztóknak, amelyek segítenek egészségük és mindennapi jóllétük megőrzésében” – írta a cég sajtóközleményében, majd hozzátették, hogy a fogyasztók biztonságának érdekében visszahívják az Abonett Gluténmentes Extrudált Kenyér, Zöldségekkel, 100 gr. azon: 24.10.2023 (termék hátoldalán található) terméküket határérték feletti aflatoxin-tartalom gyanúja miatt.

Tegnap egy bacont hívott vissza a Nébih:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb