Blog

X-Akták, Szeged365 módra: az eltűnt kommentek nyomában

Az utóbbi 2-3 napban egyre többen jelzitek, hogy a Szeged365 Facebook oldalról időnként misztikus módon “eltűnnek” a kommentek. A jelenség egy hetek óta nem tisztázott technikai hibára vezethető vissza, nem egyedi, viszont van rá megoldás.

A nyár közepén több országos portál, köztük az Index, a 24 és a Szeretlek Magyarország is beszámolt arról, hogy a Facebook felületeikről egyik percről a másikra eltűntek a kommentek. A hiba akkoriban még nem érintett bennünket, azonban 2-3 napja folyamatosan jönnek Tőletek, a Szeged365 Family tagjaitól a visszajelzések a témában.

A bakit jeleztük a tech-vállalat szupportjának is, a Facebookot üzemeltető Meta egyelőre nem tisztázta, hogy mi áll az eset hátterében. Annyit lehet mindössze tudni, hogy főként a “hír- és médiaoldal” kategóriába sorolt profiloknál jelentkezik, nomeg azt, hogy van rá megoldás.

KÉT EGYSZERŰ LÉPÉS, HOGY ÚJRA LÁSD A SZEGED365 FAMILY KOMMENTJEIT

Az alábbi screen-videóban mutatott két-három szögegyszerű lépés nálunk mobilfelületen szinte mindig működött, desktop-on azonban csak az esetek felénél. Viszont, tekintve azt, hogy a Szeged365-öt az olvasóink 80-90 százaléka mobilról vagy tabletről látogatja, egész patent kis megoldás lehet a problémára.

Szóval, ha továbbra is szeretnéd látni, mi a többi olvasó, kommentelő véleménye egy-egy témában, tedd ezt:

  • (1.) az adott poszt alatt, a kommenteknél kattints az azokat kategorizáló fülre,
  • (2.) majd válaszd ki az “összes hozzászólás” opciót, ezzel papírforma szerint be kellene, hogy adja mindet.

Ha mégsem tenné, próbálj rá a másik két fülre, péntek reggel óta például a “legújabbak” hajlandó működni, nekünk most éppen ezzel adja be az összes kommentet, felülre rangsorolva a legújabbakat. 

Mutatjuk videón, mikor, hová kattints:

A SZEGED365 EGY VIRTUÁLIS CSALÁD, AHONNAN SENKIT SEM DOBUNK KI

Többen kérdeztétek, hogy vajon azért tűntek-e el kommentek, mert mi töröltük-e őket, a válasz az esetek 99.9%-ban természetesen az, hogy nem. A Szeged365-nél továbbra is alap a vélemény szabadsága, a különféle hozzászólásokat még akkor is fent szoktuk hagyni, ha esetleg számunkra kellemetlenek azok. Szeged újgenerációs, független hírportálját hús-vér emberek írják, éppen ezért néha mi is hibázunk, elütünk egy-egy karaktert, ha valaki ilyenkor kommentben szól ránk, nem töröljük azt, hanem őszintén megköszönjük az észrevételt (és persze javítjuk a bakit). Ritkán érkezik bennünket szidalmazó, agresszív hangnemű vélemény, azonban ilyenkor sem ban-elünk, sőt, Kiss kollégával felváltva szoktunk versengeni, melyikünk tud frappánsabb, kreatívabb választ adni az illetőnek.

Szóval, a vélemény szabad, sőt, hiszünk benne, hogy a rengeteg olvasói tudósítás, e-mail, üzenet és komment adja meg a Szeged365 sava-borsát, Nektek köszönhetően tudunk fejlődni, és miattatok lehetünk a négy szegedi hírportál közül folyamatosan az élen (SimilarWeb statisztika, 2022.01-08., a havi session-ök, vagyis látogatások száma alapján). Köszönjük szépen!

Portálunk két és fél éves történetében természetesen előfordult, hogy kommentet kellett törölnünk, vagy akár időszakosan felhasználót tiltanunk, ezek azonban ritka és extrém esetek voltak, az alábbi kategóriákból merítve:

  • többszöri alkalommal tanúsított gyűlölködő, agresszív, trágár hangnem a többi felhasználóval szemben,
  • másokat származásuk, vallásuk vagy szexuális identitásuk alapján szidalmazó, gyalázkodó tartalmak,
  • illegális termékek, szolgáltatások reklámjával történő spam-elés,
  • és társaik.

A fenti, kirívó eseteket leszámítva hiszünk benne, hogy a Szeged365 egy nagy, virtuális család, egy családból meg ugye, nem szokás családtagokat kihajítani.

Köszönjük, ha velünk pörögtök, külön hála minden egyes kommentért, véleményért, olvasói tudósításért!

Kisházi Sándor

főszerkesztő

Szeged365 – szegedi, független, igazi

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb