Közélet

Lázár János átadta a makói kórház felújított krónikus belgyógyászati osztályát

“A makói kórház felújított krónikus belgyógyászati osztályát adtuk át ma. A betegek gyógyulását a korszerűsített kórtermek és szociális helyiségek is segítik” – írta pénteken Facebook posztjában Lázár János, országgyűlési képviselő.

A politikus a bejegyzésben arra is kitért, hogy a fejlesztések itt nem állnak meg, folytatják, hiszen a cél, hogy erősödjön az ellátás színvonala és legyenek megfelelő munkakörülmények is.

8 KÓRTEREMBEN ÖSSZESEN 30 FEKVŐBETEGET TUDNAK EGYSZERRE ELLÁTNI

A Rádió7 beszámolója alapján az új krónikus belgyógyászati osztályon 8 kórteremben összesen 30 fekvőbeteget tudnak egyszerre ellátni. A román-magyar pályázati program keretében megvalósult fejlesztés összköltsége 466 millió forint, amelyhez a magyar kormány 35, a makói önkormányzat pedig kiegészítő forrásként 66 millió forintot biztosított.

A BELGYÓGYÁSZAT MELLETT A SEBÉSZETET IS FEL TUDTÁK ÚJÍTANI

Kallai Árpád, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, a belgyógyászat mellett a sebészetet is fel tudták újítani. A felújítás után a belgyógyászat és sebészet helyet cserélt és a krónikus belgyógyászat kap helyet a pályázati forrásból felújított épületrészben, írta meg a Rádió7.

Forrás: Lázár János Facebook oldala/ radio7.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb