Mindenmás

Utcán leparkolt nyitott autókat loptak Makón és Földeákon, a tulajdonosok pedig megkapták az általuk felhalmozott bírságokat

Az elmúlt hetekben Makón két, Földeákon egy esetben használták ki az elkövetők az alkalmat, amikor az utcán leparkolt nyitott autókra bukkantak, írta meg vasárnap a rendőrség.

A GYANÚTLAN TULAJDONOSOK JOGOSULATLAN ÚTHASZNÁLAT ÉS GYORSHAJTÁS MIATTI BÍRSÁGOKAT KAPTAK

Ahogy beszámoltak róla, az alkalmi sofőrök a gépkocsikban hagyott kulcsokkal könnyűszerrel elindultak, és jogtalanul használták azokat. Az így elvitt Suzuki, Opel, valamint Citroen típusú gépkocsikkal több száz kilométert tettek meg az elkövetők. A gyanútlan tulajdonosoknak eközben jogosulatlan úthasználat és gyorshajtás miatt is bírságokat gyűjtöttek. A makói rendőrök kiterjedt adatgyűjtésének köszönhetően mindhárom körözött gépkocsi megkerült, két esetben pedig az elkövetőt jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt vonták felelősségre a nyomozók.

MINDIG ELLENŐRIZD, HOGY LEZÁRTAD-E AUTÓDAT

Az ügyek közös vonása, hogy a tulajdonosok nem zárták le az utcán parkoló autókat, sőt a kapubejárón állva az indítókulcsot is a gépjárműben hagyták. Így a tettesek akadály nélkül tudták elvinni és vezetni az autókat, több tízezer forintos kárt okozva a sértetteknek. Ezért a rendőrség felhívja arra a figyelmet, mindig ellenőrizd le, hogy bezártad-e az autódat, miután leparkoltál vele.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb