Kikapcs

A Kormány több 100 millió forintot finanszíroz előre Szegednek: ebből rendezték meg ma a MAKKOSHÁZA ÍZEI – az ízek napját is

Az égiek is tudták, hogy ma a Honfoglalás Parkban, Makkosházán kiváló rendezvényre készülnek az ott lakók, ezért a lehető legjobb időjárást biztosították: felhős volt az ég, de kellemes hőmérséklettel. A bográcsokban el is kezdtek rotyogni a hozzávalók, közel 40 szék volt, nagy sátor, gigantikus ugrálóvár, és még Bede Róbert a Paprika TV mesterszakácsa is segítette a rendezvényt. Biztosan nem volt olcsó, de a Kormány és az Európai Unió ilyenekkel is segíti a szegedi panel társasházak polgárait.

A Szeged365 family tagjai megtapasztalhatták: Makkosházán gyönyörű kerteket, gondozott zöldterületeket találhatunk, sőt a Kormány több alkalommal is kitüntette a Makkosházi Közösségi Kertek, közösségét is. Erről legutóbb itt írtunk:

Amikor a rendezvényen voltunk éppen a bográcsokban készültek a finomságok. Minden versenyző megemlítette nekünk, hogy bizony ők fognak nyerni, de szemmel láthatóan nem ez volt az elsőszámú szempont: jó környezetben, jó hangulatban beszélgettek az emberek.

A színpadon éppen Várkonyi Tibi műsora kezdődött 13:30 perckor, és a gyermekek nem csak a gigantikus ugrálóvárban, hanem az arcfestés és kézműves foglalkozások közben is jól érezték magukat.

Hamarosan ugyanebből a támogatási pénzekből lesz virágosztás is Makkosházán, sőt Kinyó Pál, a Makkosházi Közösségi Kertek koordinátora szervezésében Prevenciós napot tartanak. Makkosháza egyre híresebb a csodálatos kertjeik miatt. A gyönyörű, a panel társasházak előtti kiskerteket most is lefotóztuk, hogy mindenki meg tudja csodálni őket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb