Sport

Kikaptunk az EB címvédő Olaszországtól 2-0-ra! Donnarumma szó szerint kivédte a szemünket is

A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Olaszországtól a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája utolsó fordulójában, így a második helyen zárta az A-liga 3. csoportjának küzdelmeit. Az EB címvédő Olaszország kapusa Donnarumma négy 100%-os helyzetünket védte ki, a szegedi viking Ádám Martin pedig 11-est harcolhatott volna ki, de valahogy ma a büntető nem járt a 16-oson belüli egyértelmű lökésért.

A mérkőzés első félidejében egyértelműen a vendégek domináltak, nem játszottunk megilletődve, de az olaszok elképesztő egységet mutattak, és egymás után dolgozták ki a helyzeteket. Végül sikerült vezetést szereznie az olaszoknak, és ezzel az egy gólos előnnyel jött a félidő.

A második félidőben már egészen más képet mutatott a játék: Magyarország egymás után dolgozta ki a helyzeteket az EB címvédő ellen, de miután Donnarumma egymás után négy 100%-os magyar kapurálövést védett bravúrral, jött is a büntetés. Egy kontra után 2 gólos hátrányba kerültünk.

Végeremény: Magyarország – Olaszország 0-2

A magyar válogatott kivívta, hogy marad az első kalapban a 2024-es EB selejtezőjében, valamint a Nemzetek Ligájában is maradunk az A-ligában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb