Közélet

Sokan otthon hagyták a kocsit Szegeden: több ezren utazhattak forgalmi engedéllyel az Európai Mobilitási Héten

“Idén először nem csak egyetlen nap, az autómentes napon lehetett forgalmi engedéllyel használni a közösségi közlekedést, hanem az egész Európai Mobilitási Héten” – írta Nagy Sándor alpolgármester a közösségi oldalán. Hozzátette, a részleges adatok alapján ez idő alatt összesen 829 forgalmi engedély bemutatás történt Szegeden.

Mint tovább kiemelte, megkérték a jegyellenőröket, hogy számolják meg, hogy hányszor mutatják fel az utasok a forgalmi engedélyt a jegyellenőrzések során. “Az adat nyilván részleges, de örömteli, hogy 1534 járaton 829 forgalmi engedély bemutatás történt, és hogy látszik, a forgalmi engedéllyel utazók aránya növekedett a hét során, nyilván ahogy ment át a köztudatba a lehetőség” – tette hozzá.

TÖBB EZREN UTAZHATTAK ÍGY AZ EGY HÉT ALATT

Nagy Sándor azt is elárulta, hogy a Bortér idején különösen szombat és vasárnap délután volt sok ilyen utas, 103 ellenőrzött járaton 145 forgalmi engedélyes személy. “Csak helyeselni lehet, hogy a környezet védelme mellett így biztosak lehetünk benne, hogy ők nem vezettek egy-két pohár bor után. Összességében ez azt jelenti, hogy figyelembe véve a nem ellenőrzött járatokat is, több ezren élhettek a lehetőséggel, és választottak autómentes utazást az Európai Mobilitási Hét keretében” – emelte ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb