Mindenmás

Szándékosan léphetett a vonat elé egy 11 éves kislány, küzdenek az életéért

Mint vasárnap délután megírtuk, egy 11 éves gyereket gázolt el a Záhonyból Mátészalkára tartó személyvonat Gyürén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A Tények úgy tudja, a kislány a sínek mellől, a kukoricásból, szándékosan lépett a vonat elé.

A beszámoló szerint a mozdonyvezető már nem tudott megállni, és elütötte a kislányt. A gyerek életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel vitték kórházba, és több életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

„Nagyon jól ismerem a családot, a nagyszülők dolgos, tisztességes emberek, akik nagy szeretettel gondoskodtak a két unokájukról, a lány egy végtelenül kedves, csendes, tisztelettudó kislány, csak jót tudok róla mondani” – mondta a Szon.hu-nak Bereczki Lajos falugondnok, aki megrendített az eset, és szerinte semmi előjele nem volt a tragédiának. Az 1300 lelkes Gyüre lakói sem tudják, mi vihette a sínekhez a gyereket. A község összefogott, amiben tudnak, segítenek a családnak.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított.

RENGETEG A VONATBALESET, A RENDŐRSÉG TEGNAP ÓTA FOKOZOTTAN ELLENŐRIZ SZEGED KÖRNYÉKÉN IS

Nagy szabású akció indult a Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete (RAILPOL) által, amelynek keretein belül október 3-ig a vasúti átjáróknál ellenőriznek a rendőrök Szeged környékén is. Az akció célja elsősorban a vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértésének a megelőzése; a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök megrongálásának a megelőzése.

Az ellenőrzés kiterjed a mozgó vonatokra történő fel- és leszállás megelőzésére, valamint a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények megelőzésére.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: poppenhuis
'Fel a tetejéhez' gomb